آیا عقد بیع معلق به شرط مرگ بایع صحیح است؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۳,۱۱۹ #49460696

سلام
یعنی عقد بوجود آید ولی قرار شود مبیع بعد از فوت بایع به خریدار منتقل شود؟

مشاوره حقوقی اسناد بیع
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام،عقد باطل است.

با سلام عقد باطل است و صحیح نیست

عقد باطل است و صحیح نیست

با توجه به اینکه عقد منعقد شده است لذا تعلیق در منشاء محسوب میشود و چنین تعلیقی صحیح است.اما اگر عقد منعقد نشده باشد تعلیق در انشاء است و باطل است.
سوال هم مقداری گنگ طرح شده است.باید دید که آیا ثمن نیز پرداخت شده است یانه.چون بیع عبارت است از تملیک عین به عوض معلوم و به محض تبادل ثمن و مبیع،بایع صاحب ثمن و مشتری صاحب مبیع میشود.
هر چند در این خصوص اتفاق نظر نیست و برخی از بزرگان حقوق چنین معامله ای را غرری و باطل دانسته اند.
لدا عملا در محاکم دادرس به دنبال قصد و خواست واقعی طرفین بوده و با توجه به ماده۲۴۴ق.م الفاظ عقود محمول است بر معانی عرفیه لذا بنا به شرایط ممکن است آرای مختلف صادر شود

عقد باطل است به دلیل مشخص نبودن زمان فوت بایع.

چون طرفی که فوت نموده حضور ندارد که تعهدات را انجام دهد و ممکن است بوسیله وراث وی نیز قابل انجام نباشد این گونه بیع باطل است. دلایل دیگری نیز از جمله مشخص نبودن زمان فوت می توان دلیل بر بطلان چنین معامله ای دانست.

با سلام
متاسفانه در اینگونه عقود به دلیل معلق بودن عقد ، اتفاق نظر وجود دارد .
حال بر فرض قبل از فروشنده خریدار فوت نماید در این حالت عقد چگونه خواهد بود ؟