چک در وجه حامل برای شخص الف صادر نمودم و ایشان چک را با پشت نویسی انتقال داده اند، میتوانم شکایت خیانت در امانت کنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۷۹ #49196650

سلام. یه چک در وجه حامل برای شخص الف صادر نمودم و ایشان چک را با پشت نویسی چک را به شخص به انتقال داده اند.
۱_من مبلغ ۳ میلیون از چک را به حساب الف واریز کرده ام اما وی بدون اینکه به من اطلاع بدهند چک را منتقل کرده اند.
۲_شخص به از من کل مبلغ چک که ۵.۵ میلیون تومان است را طلب مینماید.
۳_رسید پرداخت پول به الف وجود دارد و من فقط دریک مورد با وی حساب داشته ام و حساب دیگری با وی ندارم و گفته ام که ۳ میلیون واریز میکنم به حساب شما و شما چک را بصورت امانت نگه دارید و شاهدی برای این مطلب ندارم
۴_آیا من میتوانم از ایشان شکایت خیانت درامانت کنم ؟
۵_شکایت از طریق کلاهبرداری امکان دارد؟
ممنون میشم جواب بدید

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اینکه شما ۳ میلیون از ۵.۵ میلیون را پرداخت کرده اید و گفته اید امانت نگه دار مبهم است.
اثبات خیانت در امانت مشروط به وجود تعهد و قرارداد قبلی است. خود شما نیز اقرار می کنید که بابت حساب چک را صادر و در اختیار ایشان قرار داده اید. در کل به نظر می رسد رابطه شما حقوقی است و اقدام کیفری با توجه به اینکه نه قراداد قبلی و نه شاهد و نه دلیل محکمه پسندی مبنی بر امانتی بودن چک ندارید به نتیجه نرسد.

اگر رسیدی در دست دارید که در آن ذکر شده باشد که این ۳ میلیون را بابت پرداخت بخشی از مبلغ چک پرداخت کرده اید می توان طی شرایطی درخواست استرداد چک مطرح کرد.

مطابق قانون دارنده چک به عنوان طلبکار از صادرکننده شناخته میشود . شما نیز در صورت پرداخت وجه چک میتوانید درخصوص تسویه حساب با شخص الف طرح دعوی نمایید . در مورد شکایت کلاهبرداری هیچ نتیجه ای نخواهید گرفت ولی اگر امانت نامه یا چند شاهد داشته باشید شاید بتوانید نسبت به خیانت در امانت کاری از پیش ببرید .