تقاضای استرداد لاشه چک کرده ایا رای خیانت در امانت در ان تاثیری دارد یا خیر؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۹۲ #48897166

باعرض ادب.بنده از شخصی چک دارم و با هم مراوده مالی داشتیم هم بنده به حساب ایشان پول واریز میکردم هم ایشان به اختلاف حساب خوردیم و من چکهای او را پشت نویسی کردم و انتقال دادم ایشان از من خیانت در امانت شکایت کرد به جایی نرسید حال رفته تقاضای استرداد لاشه چک کرده ایا رای خیانت در امانت در ان تاثیری دارد یا خیر؟ممنون از شما

مشاوره حقوقی چک
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
مرجع کیفری که به شکایت خیانت در امانت رسیدگی کرده است ممکن است :
امانی بودن چک را احراز ننموده باشد
یا ممکن است خیانت شما را در موضوع چک احراز نکرده باشد
و بر این اساس رای به رد شکایت یا به اصطلاح قرار منع تعقیب صادر کرده باشد در این صورت چنانچه شما:
نسبت به چک مذکور استحقاقی نداشته باشید
یا چک بابت ضمانت حسن انجام کار نزد شما نباشد
دعوی استرداد چک صحیح است
و الا اگر بابت آن طلبی دارید یا بابت ضمانت حسن انجام کار می باشد یا بین شما برای استرداد آن شرطی برقرار بوده که هنوز محقق نشده است دعوی استرداد نیز مسموع نیست
ولی به هر حال محتویات پرونده کیفری و اظهارات شما درآن پرونده و نیز اظهارات خود طرف شما در آن پرونده می توانددر این پرونده قابل بهره برداری باشد

برای تحقق جرم خیانت در امانت سه شرط وجود تعهد یا قرارداد قبلی؛ موجودیت مال سپرده‌شده و تعهد امین به نگهداری مال و استرداد آن مورد نیاز است رابط شما حقوقی وکاری بوده وخیانت در امانت نیست،با وصف لزوم استرداد چک آن را به دیگری منتقل ودر واقع از چک به ضرر مالک آن استفاده کرده ای در صورت شکایت کیفری در حدود ماده ۶۷۴ در خور کیفر است ورای خیانت در امانت درآن تاثیر ی نخواهدداشت.

با سلام
در خیانت در امانت بایستی شخص مدعی بتواند اثبات نماید که چک را بابت چه موضوعی بطور امانت در نزد شما قرار داده است و اثبات این مختصرا مشکل است