آیا در قرارداد میتوان از وام گیرنده ضمانت نمود که وی مسئولیتی در پرداخت اقساط ندارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۶۳ #48762477

با سلام
در ضمن قراردادی برادرم تعهد نموده است که همکارش وامی از بانک اخذ نموده لکن او هیچگونه مسئولیتی نسبت به باز پرداخت اقساط وام ندارد و برادر من مسئول پرداخت اقساط وام است و بابت حسن اجرای تعهدش یک فقره چک من را با درج مبلغ و بابت ضمانت پرداخت اقساط وام به همکارش داده است.
اولا آیا چنین قراردادی، که ضامن با مضمون عنه ( بدهکار یا وام گیرنده اصلی ) بسته است از لحاظ قانونی صحیح است؟
یا اینکه طبق تعریف عقد ضمان که عقد مزبور باید بین ضامن و مضمون له منعقد شود و رضایت مضمون عنه در آن تاثیری ندارد باطل است؟
ثانیا، با توجه به متن قرارداد که برادرم مسئولیت بازپرداخت اقساط را بعهده گرفته در صورت برگه شدن چک من، آیا من هم مسئول وصول چک هستم؟
یا میتوانم به قرارداد استناد کنم و مسئول اصلی را برادرم بخوانم؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر برادرتان اقساط را ندهد همکارش میتواند روی چک ضمانت اقدام نماید
ولیکن بانک هر دو را میتواند وادار به پرداخت اقساط نماید

سلام و درود
اولا) برادر شما ضامن دین همکارش شده است و عقد ضمان با این تفاسیر ظاهرا صحیح منعقد شده است و همین که برادرتون متعهد شد و دین همکارش در مقابل بانک را برعهده گرفته است کفایت می کند.

دوما) اگر پای چک امضای شما نباشد شما مسول پرداخت آن نیستید اما اگر شما امضا کرده باشید بانک هم می تواند به برادرتون و هم به شما برای وصول چک مراجعه کند. ضمن اینکه اگر چک برای تضمین پرداخت صادر شده باشدو قید شده باشد در پشت چک ضمانت اجرای کیفری ندارد.