چگونه زوجه را از طریق قانونی ملزم کنم که به خانه برگردد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۳۵ #47885252

باسلام و خسته نباشید خدمت وکلای محترم و عزیز.
بنده ۹ ماه است که همسرم از خانه بیرون رفته و به منزل پدرش رفته است. من خیلی سعی و تلاش برای بازگرداندن ایشان به زندگی کردم و جالب اینجاست که ایشان تو ناز و نعمت بودند اما با دخالتهای مادرش و خواهرش منزل را ترک کرد. من هم الزام به تمکین ایشان زدم اما چون حق محل سکونت با اوست درخواست خانه‌ی یزد کرده و بنده قبلا هم در شهر خودم خانه برایش اجاره کردم و هم در یزد که درخواست کرده بود ولی بازم به هیچ طریق حاضر به زندگی نشد و نفقه درخواست کرد که به شکر خدا با تحقیقات دادگاه مدارک موجود داشتم که اظهارنامه برایش فرستادم و خانه برایش اجاره کردم ولی ایشان حاضر به زندگی با بنده نشده و نفقه در دادگاه تجدیدنظر یزد رای قطعی صادر شد و محکوم شد. و الآن دوباره جلسه‌ی دادگاه گذاشته شد و قاضی به بنده اعلام کرد که خانه اجاره‌ای در یزد با وسایل زندگی آماده کنم. بنده با اجاره نامه‌هایی که داشتم و قبلا اجاره کرده بودم رو نشون ایشان دادم و جواب رای دادگاه تجدیدنظر یزد با لایحه پیوست پرونده کردم و به ایشان اعلام کردم من طبق قانون یکبار خانه‌ی یزد اجاره کردم و دیگر حاضر نیستم اجاره کنم. من خانه‌ی مستقل و آماده از خودم با وسایل زندگی دارم اگر میخواد زندگی کنه بسم‌الله اگر هم خانه یزد میخواد که بهونه است. و بنده از شما حکم اذن در ازدواج مجدد را خواستارم. و ایشان بابت نفقه که همسرم محکوم شده بنا شد پیگیر بشوند. به نظر شما وکلای محترم بنده چیکار دیگری میتوانم انجام دهم تا قاضی به همسرم اعلام کند که همینجا در شهر خودم در منزل خودم بیاد سرزندگی؟ با تشکر

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام" در فرض سؤال زندگی مشترک و زناشویی با الزام و اجبار سنخیت و تطابق ندارد. زن در صورت تمکین عام و خاص از شوهرش حق نفقه پیدا می کند و مرد هم در صورت تمکین عام و خاص همسرش ملزم به پرداخت نفقه می شود. و اگر زوجه تمکین عام و خاص از شوهرش نکند نفقه اش زایل گردیده و در اینصورت زن ناشزه می شود و شوهر می تواند با اخذ حکم از دادگاه خانواده ازدواج مجدد نماید.