چگونه نفقه ام را از پدر مطالبه نمایم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۹۹ #47240556

من ۲۱ سال سن دارم و پدرم چند شب مرا به خانه راه نداد و حالا یک روز است خودم وارد خانه شدم و ایشان قصد دارند مرا از خانه بیرون کنند و میگویند باید کار کنی و حق استفاده از وسایل شخصی مثل گوشیم رو ازم گرفتن، در صورتی که من هنوز کار پیدا نکردم و هنوز در این سن مرا کتک میزنند.
آیا حق بیرون کردن من از خانه را دارند؟
آیا حق کتک زدن من را دارند؟
آیا ایشان نباید به عنوان پدر خانواده به من نفقه بدهند؟

مشاوره حقوقی نفقه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی . پسر تا زمانیکه به سن رشد و بلوغ برسد پدر موظف به انفاق اولاد ذکور است و نسبت به اولاد اناث تا ازدواج موظف است . لذا از نظر قانون ترک انفاق پدر نسبت به شما بلا اشکال است اما از نظر اخلاق اسلام توصیه به مهربانی و محبت و رفتار با شفقت و مساعدت نموده و احترام فراوانشما نسبت به پدرتان . انشالله که خداوند متعال مشکل شما برادر عزیز را به نیکی و خیر مرتفع سازد .توصیه اخلاقی این حقیر به شما برادر گرامی احترام بیش از پیش به پدرتان است . و امید به لطف کریمانه باریتعالی به پاداش عالیه . عذر خواهی میکنم بخاطر اضافه گویی ..

حق بیرون کردن شما از خانه را ندارند.
حق کتک زدن شما را ندارند.
ایشان باید به عنوان پدر خانواده به شما نفقه بدهند، البته به شرطی که عدم استطاعت مالی شما در دادگاه ثابت شود زیرا پدر تنها تا رسیدن به سن قانونی شما ملزم به پرداخت نفقه بوده است و بعد از آن تنها در صورت نیاز مالی شما ملزم به پرداخت نفقه است
اما بهتر است در محیط خانواده مباحث را حقوقی نکنید و از بزرگتر فامیل جهت پادرمیانی استمداد جویید

سلام فرزندان شخص در صورتی که معسر بوده و فاقد توانایی برای اداره زندگی خود باشند می‌توانند تقاضای نفقه کنند و معیار پذیرش درخواست آنها عدم استطاعت است و از این نظر میان دانشجو و غیردانشجو‌، بالغ و نابالغ‌، شاغل و غیرشاغل و دختر و پسر فرقی نیست جز اینکه نفقه دختر بعد از ازدواج برعهده شوهرش است و از پدر نمی‌تواند مطالبه کند میزان نفقه با نظر کارشناس تعیین می‌شود و قانون در مورد عدم پرداخت نفقه هم ضمانت اجرای کیفری در نظر گرفته هم ضمانت اجرای حقوقی.