آیا با توجه به ماده ۱۲۷۶ قانون مدنی که اگر کذب بودن اقرار نزد حاکم ثابت شود اثری نخواهد داشت میتوان برای ابطال سند اقدام کرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴,۵۶۷ #47194278

با سلام. بنده در سال ۹۴ به دفترخانه رسمی مراجعه کرده و اقرار کرده ام که میزان ۱۰۰ عدد سکه مهریه خود را از شوهرم وصول کرده ام. این اقرارنامه به دلیل این بوده که میخواستم به زندگی ادامه دهم. آیا با توجه به ماده ۱۲۷۶ قانون مدنی که اگر کذب بودن اقرار نزد حاکم ثابت شود اثری نخواهد داشت میتوان برای ابطال سند اقدام کرد؟ و اینکه مابقی مهریه تعداد ۱۴ عدد سکه و همچنین اجرت المثل دوران زناشویی در سال ۹۷ بخشیده شده و متن پیامی که شوهرم تایید کرده که مهریه را ببخشم موجود میباشد میتوانم برای ابطال این سند هم اقدام کنم؟؟؟ الان شوهرم درخواست طلاق داده و من دستم از همه چی کوتاهه خواهشا جواب من را کامل بدهید.

مشاوره حقوقی مهریه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

موضوع شما متفاوت از بذل در طلاق خلع است. و موضوع بذل در خصوص موضوع شما منتفی به نظر میرسد.
میزان ۱۴ سکه بخشیده شده در سال ۹۷ بذل نیست ، بلکه با توجه به دین بودن مهریه شما(سکه ) بخشش شما نوعا ابرا می باشد و ابرا قانونا قابل رجوع نیست.
در خصوص اعلام وصول رسمی شما ، با توجه به اینکه ایراد کذب بودن بر اسناد رسمی مسموع نبوده و صرفا میتوان ادعای جعل در خصوص اسناد رسمی را مطرح نمود و این سند نیز جعلی نیست لذا این سند قابل ابطال نخواهد بود مگر در صورت اقرار رسمی و یا نزد قاضی همسرتان بر اینکه مهریه مذکور در سند رسمی تادیه نگردیده است. پیام نمیتواند موجبات ابطال سند رسمی را فراهم بیاورد .

با سلام اینکه عنوان می شود اقرار نامه باید با اجازه ولی صورت بگیرد یک نظر است که مطمئنا استدلالاتی پشت این نظر است ولیکن ز نظر بنده پذیرش آن سخت است از آنجا که اولا هرجا که نیاز به اجازه ولی باشد باید قانون صراحتا بیان کند که دراین مورد بیان نشده و دوم اینکه اقرار نامه در مورد مهریه یک مساله مالی است که زوجه در صورت رشد و عقل اصولا مجاز به ان می باشد
وقتی سند رسمی تنظیم شدعلی الاصول نمی تواند مورد انکار قرار گیرد و حتی در صورتی که نزد مقام قضایی نباشد در حد اقل آن می تواند از قرائن و امارات باشد.
نکته ی دیگر باید لحاظ قرار گیرد هدف از این اقرار نامه می باشد. عرفا در جامعه به منظور ابرا و بخشش دین این طور اعلام می کنند که دین ادا شده است. یعنی لفظ بر ادای دین می باشد و منظور بخشش دین است.
با جمیع شرایط فوق به نظر می رسد شما درمقام ادعا باید فساد اقرار اعم از اکراه و اجبار و اشتبا ه ماهیتی و ... را اثبات نمایید در غیر این صورت بعید است که در خصوص این میزان مهریه به نتیجه برسید.

بسمه تعالی :فرض سوال مذکور خدمت خواهر خوبم : اقرار در تمام شرایط دارای اثرات و قوانین مربوطه است بطور مثال برخی اقرار ها با سه مرتبه تایید و مجری ست . برخی ۴ بار مجری ست . برخی یک بار حتی به اشاره هم مجریست. اما در مورد اقرار شما در بحث مهریه عرض میکنم اقرار شما با تایید و امضا ولی شما صورت گرفته باشد برای دادگاه سندیت خواهد داشت زیرا با مطالبی از محشای قانون عرض میکنم صرف اقرار شما بدون رضایت ولی (پدر یا جد پدری ..در صورت نبودن ایشان ، با رضایت مادر و جدمادری قابل رسیدیست در غیر اینصورت قابل پذیرش نیست زیرا میتواند از روی احساس یا تهدید یا اجبار صورت گرفته باشد .. و بصورت کلی اقرار که قابل انکار نخواهد بود صرفا اقرار در نزد قاضی دادکاه اعتبار اصلی و قانونی را دارد که حضورا در مقابل شخص قاضی باشد
لذا کافیست بفرمایید که از روی اجبار و تهدید اقرار کردید تا اثرش کاملا از بین برود لذا جای نگرانی نیست دلیل اثباتی دیگر از قاضی بخواهید که زوج اثبات کند چگونه و از کدام حساب پرداخت کرده و به کدام حساب واریز کرده .
با این دو عنوان اثباتی افرار شما لغو و بی اثر خواهد شد

کذب بودن اقرار زمانی قابل اثبات است که اقرار تحت شکنجه و زور گرفته شده باشد، شما به دفترخانه مراجعه و انجا امضا نموده اید که در صحت و سلامت عقل آن سند را قبول کرده اید. لذا اثبات اینکه این سند واقعیت ندارد سخت و بعضا غیرممکن است. الباقی سکه و اجرت المثل را اگر تحت عنوان هبه در سند امده باشد قابل رجوع و ابطال است. چون اجرت المثل و مهریه نوعی دین است ، و دین را هبه نمینمایند .

با سلام و احترام. انکار بعد از اقرار مسموع نیست لیکن اگر اقرار کننده ادعا کند که اقرار او فاسد یا مبنی بر اشتباه یا غلط بوده، شنیده می‌شود و همچنین است در صورتی که برای اقرار خود عذری ذکر کند که قابل قبول باشد، مثل این که بگوید اقرار به گرفتن وجه در مقابل سند یا حواله بوده که وصول نشده، لیکن دعاوی مذکوره مادامی که اثبات نشده مضر به اقرار نیست. اگر شما کذب بودن اقرار را اثبات کنید آن اقرار نامه باطل است و اثری ندارد