آیا دادگاه حقوقی باید شکایت کنم یا کیفری؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۴۰ #46911670

با سلام و درود

یه فقره چک دارم که روز سر رسید چک وقتی به بانک رفتم کارمند بانک گفت که چک به دلیل ماده ۱۴ دستور عدم پرداخت داره و چک پاس نشد در صورتی که تو حسابش هم موجودی نداشت..صادر کننده چک ادعا کرده چک امانت بوده و خیانت در امانت بوده در صورتی که اصلا همچین چیزی نبوده و چک بابت خرید و فروش بوده و تو قرارداد نوشته شده و حرفی از امانتی بودن زده نشده و نوشته شده چک در زمان مقرر پاس میشه..حالا من میتونم بخاطر اینکه دستور عدم پرداخت زده برا چک اونم بخاطر ادعا دروغی شکایت کنم؟؟ مجازاتی داره؟؟
ممنونم از راهنماییتون

مشاوره حقوقی چک
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اگر گواهینامه عدم پرداخت چک صادر شده بهتر است شما برای احقاق حق خود طریق :
اجرای ثبت
یا مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی و تقدیم دادخواست به دادگاه حقوقی اقدام کنید و درخواست توقیف اموال صادر کننده را بنمایید
همچنین اگر چک شما از نوع چک های صیادی باشد و بانک در آن کد رهگیری درج کند مستقیما می توانید با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی نزدیک سکونت خود درخواست صدور اجرائیه کنید که کوتاه ترین راه است

سلام، شما می تواند علیه صادر کننده که دستور عدم پرداخت چک را صادر کرده اند به استناد به ماده ۱۴ قانون صدور چک با دلایلی که فوقا اشاره کردید، شکایت‌ کنید و در صورت اثبات این که خلاف واقع دستور عدم پرداخت صادر کردند، متناسب با مبلغ چک به حبس یا جزای نقدی و همچنین جبران خسارات وارده به شما محکوم می شوند.

سلام تحصیل همراه با سونیت را از علل موجه دستور عدم پرداخت وجه چک میداند و بانک درصورتی میتواند به آین دستور ترتیب اثر دهد که علت یکی از مصداق های تحصیل با سونیت مانند سرقت و....تصریح شده باشد ودر صورتی که خلاف این ادعا ثابت شود دستور دهنده علاوه درمجازات مقرر در ماده ۷ قانون به کلیه خسارات وارده محکوم خواهد شد .موفق باشید

چک ازبایت امانت نمیشه مسدودکرد

با درود اگر چک را طوری صادر کرده که کارسازی نشود و یا بی جهت دستور عدم پرداخت داده است، واجد وصف مجرمانه است و میتوانید طرح شکایت نمایید.