آیا زوجه مجدد میتواند از دادگاه تقاضای مهریه دهد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۱۹۹ #46434865

با سلام

همسر بنده مهریه اش را از طریق اداره ثبت به اجرا گذاشته،اگر حقوق بنده یک چهارم توقیف بشه.

زوجه باز از طریق دادگاه هم میتونه درخواست مهریه بکنه؟

یعنی من هم باید حقوقم توقیف باشه و هم اعسار مهریه که دادگاه تعیین میکنه رو به خانم بدهم؟

یا وقتی حقوقم توقیف باشه دیگه نمیتونه از دادگاه اقدام کنه؟

میشه لطفا توضیح بدید؟

تشکر

مشاوره حقوقی مهریه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام زوجه می تواند بخشی از مهریه را در اجرای ثبت به اجرا بگذارد . برای این که بتواند در دادگاه دادخواست بدهد باید اجرای ثبت گواهی کند که مالی از زوج پیدا نشده است . در هر حال وقتی شما اعسار دهید میزان حقوق و دارایی شما و هم چنین کسورات آن مد نظر قرار می گیرد .

زوجه می تواند :
بخشی ازمهریه را ازطریق ثبت اقدام کند و بخشی دیگر را ازطریق دادگاه
به عبارتی ثبت یک چهارم حقوق شما راتوقیف میکند و دادگاه شما رابه پرداخت سکه محکوم می کند

همسر بنده مهریه اش را از طریق اداره ثبت به اجرا گذاشته،اگر حقوق بنده یک چهارم توقیف بشه.

زوجه باز از طریق دادگاه هم میتونه درخواست مهریه بکنه؟
بله می تواند
یعنی من هم باید حقوقم توقیف باشه و هم اعسار مهریه که دادگاه تعیین میکنه رو به خانم بدهم؟
بله اعسار باید بدهید تا مهریه شما قسط بندی شود و با استناد به اینکه حقوقتان هر ماه کم میشود از قاضی بخواهید ماه های بیشتر برای پرداخت یک سکه در نظر بگیرد

با سلام

مطالبه همزمان مهریه از طریق اجرای ثبت و دادگاه به طور همزمان امکان پذیر نیست و در فرض تقدم مطالبه از طریق مرجع ثبتی، دعوای مطالبه آن از طریق مرجع قضایی محکوم به رد است. اما می توان قسمتی از مهریه را از اداره اجرای ثبت تقاضای اجرا کرد و برای قسمتی دیگر از طریق دادخواست مطالبه مهریه و دادگاه اقدام کرد. مطالبه همزمان مهریه از دو مرجع در اینجا درست است و مصداق دارد. فرض کنید کل مهریه ۵۰۰ سکه است زوجه می تواند ۳۹۰ سکه را از طریق دفترخانه ازدواج و اداره اجرای ثبت اسناد اجرا بگذارد و ۱۱۰ سکه دیگر را از دادگاه خانواده با دادن دادخواست به طرفیت شوهر اقدام کند.