هم رضایت منو اخذ کرده و هم رضایت خودش رو داده و بطور کلی دعوا رو پس گرفته؛ پس حقی روی مهریه و آثار مهریه ندارد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۶۲ #45243528

با سلام. در مورد قرار سقوط دادرسی پرونده مهریه سوال داشتم.
طبق بند "ج* ماده ۱۰۷ قانون آئین دادرسی، در مدل پایه خواهان مهریه میتواند بدون نیاز به موافقت خوانده، تا قبل از پایان مذاکرات دعوایش
را پس بگیرد. همچنین است اگر مذاکرات به پایان رسیده و خوانده با استرداد دعوا موافق باشد. در هر دو صورت قرار رد دعوا صادر میگردد. این قرار از اعتبار امر قضاوت شده برخوردار نیست و بنابراین، مانع دادخواهی آتی خواهان نخواهد شد. اما اگر مذاکرات به پایان رسیده و خوانده با استرداد دعوا موافقت نکند، خواهان میتواند از دعوای خود بکلی صرف نظر کند. در فرض اخیر قرار سقوط دعوا صادر میشود و امکان طرح دوباره آن وجود ندارد.
پس طبق بند الف ماده ۱۰۷ تا اولین جلسه دادرسی میشه دادخواست رو استرداد کرد که اگر تا این زمان استرداد نکنه دیگه دادخواست تبدیل به دعوا شده و رای صادر میشه. رای که صادر شد ( بدوی ) اگر خواهان بخواد استرداد کنه بایستی الان دعوا رو استرداد کنه ( نه دادخواست ) و مشمول بند "ب" و "ج" ماده ۱۰۷ میشه. بند "ب" رد دعوا میشه و بند "ج" سقوط دعوا که در هر دو صورت خواهان مجددا نمی تونه روی موضوع واحد"مهریه" و اشخاص واحد"من و همسرم" اقامه دعوا کنه. ضمنا رای بدوی غیابی صادر شده و من هم برام زمان واخواهی و هم تجدید نظر مشخص شده بود. رای بدوی ۱۵ شهریور ۹۵ صادر شد و از ۱۵ شهریور تا ۴ مهر ۹۵ زمان واخواهی و از ۴ مهر ۹۵ تا ۲۴ مهر ۹۵ زمان تجدیدنظر دادنامه مهریه بوده. همسرم در زمان واخواهی من (۱۵ شهریور تا ۴ مهر) یعنی دقیقا ۲۰ شهریور رضایت نامه محلی رو ضم درخواست رضایت نامه قطعی و بی قید و شرط خودش کنه و دعوا رو بدون قید و شرط مختومه کرده. یعنی سقوط دعوا اتفاق افتاده. یعنی هم رضایت منو اخذ کرده و هم رضایت خودش رو داده و بطور کلی دعوا رو پس گرفته. پس حقی روی مهریه و آثار مهریه (فرار از دین) نداره؟ درسته؟

مشاوره حقوقی مهریه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر بند ج ماده ۱۰۷ شرایطش محقق باشد پرونده مختومه است.