آیا میتوانم جهت پس گرفتن چک شکایت کیفری کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۰۷ #44923318

با سلام ، بنده ملکی رو پیش خرید کردم ولی بدلیل اینکه چک اخر را دیرتر تامین کردم فروشنده دادخواست فسخ داد و رای بدوی به نفع خواهان ( فروشنده ) صادر شد با تلاش دادگاه تجدید نظر پس از تشکیل جلسه با فروشنده جهت صلح قرار گداشتیم و صورتجلسه ای امضا کردیم که بنده مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان جهت مصالحه ظرف ده روز به طرف مقابل پرداخت کنم در غیر اینصورت مصالحه کان لم یکن و دادگاه حکم صادر کند، که بدین جهت چکی به فروشنده داده شد و طرفین و وکلای آنها صورتجلسه را امضا و به اطلاع دادگاه رساندند چند پس از آن بنده ( خریدار) به فروشنده اعلام کردم تامین وجه در این زمان برای من ممکن نیست و فروشندگان نیز حاضر نشدند بیشتر از ده روز زمان بدهند لذا بنده به دادگاه مراجعه و کتبا انصراف خود را از مصالحه در دفتر دادگاه ثبت کردم و از دادگاه تقاضای بررسی و صدور حکم نمودم پس از آن نیز دادگاه حکم را اعلام کرد که خوشبختانه حکم به نفع من صادر شد اما علی رغم گذشت ماهها فروشندگان نه زیر بار پس دادن چک میروند و نه ملک را تحویل میدهند و همچنان خواهان مبلغ زیادی ( حدود همان ۲۰۰ میلیون ) هستند و در واقع این چک را اهرم فشاری برای باج گرفتن از بنده قرار دادند البته طبق استعلامی که من گرفتم چک را برگشت نزده اند و بنده نیز پس از صدور حکم قبلی چند اظهارنامه جهت استرداد چک فرستادم که هیچکدام را جواب نمیدهند و کلا پاسخگو نیستند، حال آیا میتوانم جهت پس گرفتن چک شکایت کیفری کنم یا باید از طریق حقوقی اقدام کنم و نکته دیگر اینکه هزینه دادرسی چه مقدار میباشد با توجه به اینکه مبلغ چک سنگین است آیا دعوا مالی است یا غیر مالی ؟ و آیا میتوانم در دادخواست مبلغ کمتری بزنم تا هزینه دادرسی کمتر شود ؟

مشاوره حقوقی چک
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
شماباید ابتدا به دادگاه حقوقی مراجعه کنیدودعوای استرداد لاشه چک رامطرح کنید.اگر دارنده، چک را به شخص دیگری منتقل کرده باشد یا برخلاف توافق شفاهی یا قراردادی، از چک استفاده کرده باشد و آن را مسترد نکرده و تصاحب کند، مرتکب جرم خیانت در امانت شده ومیتوانیدبااثبات از طریق قرارداد، اقرارنامه، رسید پرداخت وجه، شهادت شهودو...طرح دعوای کیفری کنید.

با سلام
شما باید از طریق مراجعه با دفتر خدمات قضایی اقدام به ثبت دادخواست حقوقی استرداد لاشه چک را نمایید و اگر توان پرداخت هزینه دادرسی را ندارید همزمان با ارائه دادخواست درخواست اعسار از هزینه دادرسی نمایید،دادخواست مربوطه جزو دعاوی مالی می باشد

از لحاظ حقوقی دعوی استرداد لاشه چک و از نظر کیفری (در صورت وجود ادله اثباتی) شکایت خیانت در امانت