حکم رشد فرزندان چیست؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱۶۸ #44581494

دو فرزند یک دختر ۱۷ ساله، و یک پسر ۱۵ ساله دارم.همسرم مانع دیدارم با فرزندانم میشود و دادخواست مطالبه مهریه داده. و من امروز با بک ماموریت در خانه رفتم که بچه هامو ببینم زنم می‌گفت من حق رشد بچه هامو گرفتم بچه هام میخوان با من زندگی کنند.لطفا راهنمایی بفرمایید،این حق رشد چیست؟ و چه شرایطی داره؟ و چطور صادر میشه؟

مشاوره حقوقی مهریه
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
فرزندان پس از رسیدن به سن بلوغ خودشان تصمیم می گیرند که با کدام یک از والدین زندگی کنن و سن بلوغ با رشد متفاوت می باشد. لذا فرمایش زوجه صحیح نیست .

با توجه به رسیدن به سن قانونی فرزندان خودشان می توانند انتخاب کنند که با پدر و یا مادر زندگی کنند

موضوع ملاقات فرزندان با شما ارتباطی با حکم رشد ندارد . مطابق قانون دختر با رسیدن به سن ۹ سال و پسر با ۱۵ سال قمری میتواند انتخاب کند که با کدام یک از والدین زندگی کند .

حکم رشد ارتباطی با ملاقات فرزندان ندارد ، فرزندانی که به سن بلوغ رسیده اند از حضانت خارج و خود تصمیم میگیرند که با کدام والد ارتباط داشته باشند

باسلام
فرزندان بعد از رسیدن به سن بلوغ میتوانند خود انتخاب کنند که قصد زندگی کردن با کدام یک از والدین را دارند

درود
بعد از سن بلوغ فرزند تصمیم می گیرد با مادر بماند یا پدر. سن بلوغ با سن رشد فرق دارد در قانون سن خاصی برای رشد اعلام نشده است.

در قوانین سنی به نام سن رشد وجود ندارد ولی با توجه به رویه عملی موجود، سن رشد ۱۸ سال می باشد و افراد بالغ زیر ۱۸ سال برای تصرف در امور مالی خود باید این دادخواست را انجام دهند. در صورتی که شخص برای تصرف در امور مالی خود نیاز به اثبات رشد خویش داشته باشد بایستی به دادگاه خانواده مراجعه و درخواست صدور گواهی رشد نماید. ادعای مزبور بعد از انجام تحقیقات و جلب نظر کارشناس تخصصی، در صورت اثبات منجر به صدور حکم خواهد گردید.
برای تصرف در امور غیرمالی نیازی به اثبات رشد نخواهد بود. فرزندان پس از رسیدن به سن بلوغ (دختر ۹ سال قمری و پسر ۱۵ سال قمری ) می توانند درخصوص انتخاب زندگی با هر یک از والدین مستقلا تصمیم بگیرند