زوجه باید تمکین خاص کند یا تا اتمام اقساط مهریه میتواند تمکین نکند؟

پرسیده شده
۱۸ پاسخ ۳۱۴ #44327530

ایا با پرداخت اولبن قسط مهریه توسط زوج در حق حبس زوجه، زوجه باید تمکین خاص کند یا تا اتمام اقساط مهریه میتواند تمکین نکند؟

مشاوره حقوقی مهریه
۱۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود با تقسیط مهریه، حق حبس زایل نمی‌گردد.
زیرا به موجب ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی زن می‌تواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند، مشروط بر اینکه مهر او حال باشد. ضمنا در صورت احراز عسرت زوج، وی می‌توانـد که مهر را به نحو اقساط پرداخت کند.

با توجه به حکم قانونی ماده مذکور که مطلق مهر مورد نظر بوده و با عنایت به میزان مهر که با توافق طرفین تعیین گردیده، صدور حکم تقسیط که صرفا ناشی از عسر و حرج زوج در پرداخت یک جای مهر بوده مسقط حق حبس زوجه نیست و حق او را مخدوش و حاکمیت اراده وی را متزلزل نمی‌سازد، مگر به رضای مشار الیها، زیرا اولا حق حبس و حرج دو مقوله جداگانه است که یکی در دیگری موثر نیست.

ثانیا موضوع مهر در ماده مزبور دلالت صریح به دریافت کل مهر داشته و اخذ قسط یا اقساطی از آن دلیل بر دریافت مهر به معنای آنچه مورد نظر زوجه در هنگام عقد نکاح بوده، نیست.

با درود..
طبق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی، مهریه حق بدیعی و مسلم زوجه بوده و طبق صراحت ماده مذکور، زن به مجرد نکاح مالک مهریه می گردد و در صورت حال بودن می تواند آن را مطالبه و هر دخل و تصرفی در آن بنماید..
و همچنین طبق ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی : زن می تواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر اینکه مهر او حال باشد. و حق حبس نیز از این لحاظ در قانون برای زوجه پیش بینی گردیده است. و این حق حبس زوجه تا پرداخت کامل مهریه باقی بوده و اساسا تقسیط مهریه و یا پرداخت تنها بخشی از مهریه نیز، مقسط این حق حبس زوجه نمی گردد..

باسلام پرداخت یک قسط باعث از بین رفتن حق حبس وی نمیشود و حق حبس به قوت خود باقی است.

باعنایت به رای وحدت رویه دیوان عالی کشورتا پرداخت آخرین قسط مهریه حق حبس به قوت خود باقی است

درود بر شما
تا پایان اخرین قسط از مهریه ، استفاده از حق حبس محفوظ می باشد.

بله تا اتمام اقساط مهریه و پرداخت کامل مهریه زوجه میتونه ب حق حبس استناد کنه و بنابر این پرداخت یک یا چند قسط از مهریه باعث از بین رفتن حق حبس نخواهد شد معهذا زوجه در دوران حق حبس مستحق دریافت نفقه نیز خواهد بود

درود
خیر می توانند تا پرداخت کامل مهریه تمکین خاص نکنند.