موجر مرتکب اجاره مال غیر شده است و مبلغ رهن را باز نمیگرداند، چگونه از وی شکایت کنم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲,۳۵۲ #44215837

سلام و روز بخیر
۲ سال گذشته ملکی رهن کامل کردم که بعد از ۲ ماه فهمیدیم، موجر اصلا صلاحیت اجاره دادن نداشته و با توافق صاحبان مال تا پایان مدت اجاره اجازه سکونت دادند.(ملک سهم الارث است و دارای چند مالک) اما از قبل از تاریخ پایان اجاره شخصی که مبلغ را گرفته پس نمیدهد، حدود ۱۰ روز پیش دادخواست بدوی را در دادگاه عمومی حقوقی، برای رسیدگی ثبت کردم.
این دعوی حقوقی است یا کیفری؟
و اینکه حدودا چه زمانی تا پایان پرونده طول میکشد؟

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

هم از طریق حقوقی و هم کیفری میتوانستید شکایت و یا دادخواست بدهید.

سلام با توجه به تنفیذ بعدی بقیه مالکین جنبه کیفری زایل شده و فقط دعوای حقوقی قابل طرح بوده که انجام داده اید .

این دعوی حقوقی است با توجه که فرموده اید ظاهرا ملک مشاع بوده و ایشان به صورت فضولی اجاره داده اند که با موافقت سایر مالکان قرارداد اجاره نافذ شده است
و اینکه حدودا چه زمانی تا پایان پرونده طول میکشد؟نمی توان زمان دقیقی مطرح کرد به شدت متاثر از حجم پرونده ها ودیگر امور دخیل است

هم جنبه ی حقوقی دارد وهم واجد وصف کیفری است . عنوان مجرمانه ی انتقال منافع مال غیر . درحکم کلاهبرداری است ودادسرای محل وقوع جرم صالح به رسیدگی و با شکایت شاکی از طریق دفاتر خدمات قضایی وارجاع دادستان به ظابطین (کلانتری محل وقوع جرم ) تعقیب قضایی شروع می شود

میتوانید علیه او شکایت کیفری مطرح نمایید.

سلام
این موضوع هم جنبه کیفری دارد هم حقوقی
که شما دادخواست دادید و جنبه حقوقی را انتخاب کردید.
مدت زمان رسیدگی مشخص نیست و بستگی به حجم پرونده های آن شعبه دارد.