آیا میشه از طریق هبه نامه انجامش داد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۸۰ #42914448

سلام. پدر بنده ملکی دارد که می‌خواهد به سه نفر از پسرانش هدیه دهد ولی سند ملک بدلیل وام ساخت مسکن در رهن بانک است.
میشه هبه نامه رو خودمون بنویسیم یا باید تو بنگاه باشه؟
۲.میشه مبایعه نامه یا همون قولنامه نوشت بدون اینکه مبلغی پرداخت بشه؟ یا باید تو قولنامه ذکر بشه که هبه بوده؟ قولنامه هم حتما باید تو بنگاه نوشته بشه؟
۳. قبل یا بعد از فوت پدر میشه انتقال سند داد؟
۴. سایر وراث بعدا می‌توانند اعتراض کنند؟

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
انتقال مال مرهونه غیر نافذ است.

در مبایعه نامه حتما باید ثمن قید شود زیرا بیع معوض است. هر قراردادی باید با توجه به حقوق بانک منعقد شود و باید در زمان حیات پدر باشد.

سلام می توانید تحت عنوان هبه به صورت عادی یا در دفتر اسناد رسمی انجام دهید

با درود میتوانید خود یا توسط وکیل نگارش نمایید یا در دفترخانه انجام دهید.

با سلام
اولا چون ملک در رهن بانک است شما نمیتوانید تصرفات ناقله در آن انجام دهید و به همین دلیل بانک میتواند بعدا آن را تنفیذ نکند و عقد باطل شود
ثانیا: بر فرض امکان انتقال شما میتوانید از قالب عقدی مثل عقد صلح یا هبه استفاده نمایید که برابری ارزش اموال مورد معامله و پرداخت ثمن معامله ملاک نیست.