رفته هم از شرکت و هم از بنده بعنوان مدیرعامل شکایت و تادیه تاخیر زده، شرکت هم بیست سالی میشه وجود نداره؛ تکلیف من چیست؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۱۶ #42705235

سلام.اینجانب چکی به مبلغ ده میلیون به تاریخ برج ۹ سال ۷۶ دست شخصی داشتم.چک برای شرکت بود و بنده بعنوان مدیر عامل.طلبکار چک را در همون تاریخ برگشت زده و از طریق اداره ثبت توقیف اموال شرکت گرفت اما چون نفر سوم در اداره ثبت بود چیزی بهش نرسید.در سال ۹۸ دوباره اقدام کرده و درخواست تادیه تاخیر زده.در دادگاه و تجدیدنطر بخاطر مرور زمان ماده ۳۱۸ رد شد.و طبق ماده ۳۱۹ گفتن از شرکت هم باید طرح دعوا کنه.اکنون رفته هم از شرکت و هم از بنده بعنوان مدیرعامل شکایت و تادیه تاخیر زده.شرکت هم بیست سالی میشه وجود نداره.الان تکلیف من چیست؟ ماده ۳۱۹ چیست؟ استفاده بلا جهت چیست؟

مشاوره حقوقی چک
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود وجود چک در دست دارنده نشان از بدهی صادر کننده دارد مدعی می‌بایست خلاف آن را اثبات نماید

قانونا وجود چک در ید دارنده دلیل وجود طلب بوده و شما و شرکت به طور تضامنی مسئول پرداخت می باشید. تاخیر تادیه از تاریخ تقدیم دادخواست لغایت روز اجرا محاسبه خواهد شد.

وجود چک در ید دارنده دلیل بر طلب وی بوده لذا شرکت و مدیر عامل به صورت تضامنی مسوول پرداخت خواهند بود

دارنده چک طبق قانون طلبکار بودن وی را ثابت می کند و مطالبه خسارت تاخیر تادیه از تاریخ ثبت دادخواست قابل محاسبه خواهد بود.

درود.
بر طبق ماده ۳۱۸ چک مشمول مرور زمان شده اما وجه چک مانند طلب عادی قابل مطالبه است. استفاده بلاجهت برطبق رای وحدت رویه دیوانعالی هیات عمومی مرور زمان دعاوی راجع به برات و چک و فته طلب که از طرف تجار یا برای امور تجاری صادر شده است طبق ماده ۳۱۸ قانون تجارت پنج سال از تاریخ اعتراض نامه و در صورت عدم اعتراض از تاریخ انقضاء این مدت دعاوی مذکور در محاکم مسموع نخواهد بود ولی به حکم ماده ۳۱۹ آن قانون دارنده اسناد فوق الذکر (اعم از این که آن اسناد در وجه یا به حواله کرد او صادر دشه باشد یا به نحوی از انحاء قانونی به او منتقل یا بر اثر پرداخت وجه آن اسناد در اختیارش قرار گرفته باشد) می تواند تا حصول مرور زمان اموال منقول وجه آن را از کسی که عهده دار پرداخت وجه آن اسناد بوده یا به طریق دیگر وجه آن اسناد را دریافت کرده که می بایستی به صاحبش رد نموده باشد به علت عدم پرداخت من غیر حق به ضرر دارند منتفع شده باشد مطالبه کند. این رای طبق قانون وحدت رویه قضائی برای شعب دیوان عالی کشور و دادگاه ها لازم الاتباع است و جز از طریق قانون یا رای دیگر هیات عمومی قابل تغییر نخواهد بود.

سلام وجود چک در ید دارنده حاکی از وصف طلبکاری ایشان است و شما و شرکت به طور تضامنی مسولیت در پرداخت دارید. تاخیر تادیه از تاریخ تقدیم دادخواست لغایت روز اجرا محاسبه خواهد شد