نفقه دوران عقد، به چه صورت پرداخت میشود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۰۴ #42550716

آیا زنی که در دوران عقد می باشد مستحق دریافت نفقه می باشد یا نه؟
آیا تمکین نکردن در دوران عقد موجب عدم دریافت نفقه می شود؟
چه زمانی می گویند یک زن ناشزه است؟
و یک زن ناشزه نفقه میگیرد یا نه؟

مشاوره حقوقی نفقه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نفقه پس از عقد به زن تعلق میگیرد
اگر باکره باشد میتواند از حق حبس استفاده نماید و تمکین نکند و نفقه دریافت نماید تا زمان پرداخت کامل مهریه
زمانی که الزام به تمکین شود و تمکین نکند ناشزه است
نفقه به ناشزه تعلق نمیگیرد

درصورتی که در عقد زوجه به زوج تمکین خاص نکرده حق حبس دارد والزام به تمکین زوجه رد میشه وحتی نفقه مستحق زوجه است

آیا زنی که در دوران عقد می باشد مستحق دریافت نفقه می باشد یا نه؟بله
آیا تمکین نکردن در دوران عقد موجب عدم دریافت نفقه می شود؟زن می تواند در دوران عقد از حق حبس استفاده و تمکین نکند و این استفاده از حق حبس استحقاق ایشان را برای مطالبه نفقه زایل نمی کند
چه زمانی می گویند یک زن ناشزه است؟
تمکین اقامت دراقامتگاه دایمی شوهر است یعنی زن برای دریافت نفقه باید در خانه شوهر زندگی کند مگر یک استثنا و آن اینکه در خود عقد ازدواج شرطی غیر از آن شده باشد که زن در منزل دیگری یا خانه دیگری زندگی کند.
اگر زن بدون دلیل موجه و بدون موافقت شوهر خانه را ترک کند و حتی در خانه پدر یا مادر خویش اقامت کند مرد میتوتند از دادن نفقه وی امتناع کند و ان را پرداخت نکند
مورد دیگر الزام زن به حسن معاشرت با شوهر خویش است زنی که بدون دلیل موجه از تمکین خودداری و زن ناشزه یعنی نافرمان و خاطی نامیده میشود و در این صورت علاوه بر اینکه مرد از دادن نفقه معاف خواهد بود بلکه میتواند تقاضای طلاق وی را نیز از دادگاه بخواهد و میتواند تجدید فراش (زن دیگر اختیار کند) کند.
سوء رفتار زن یا انتخاب شغلی مغایر با شوون اخلاقی و وظایف زناشویی و داشتن معاشران فاقد صلاحیت اخلاقی از دیگر موارد نشوز محسوب خواهد شد. البته تمکین به معنای تسلیم بی چون چرای زن در مقابل مرد و پاسخ دادن به خواسته های نامشروع وی نیست. چنانچه زن به دلیل عذر شرعی یا مسایل پزشکی قادر به ایفای وظایف زوجیت نباشد یا برای انجام واجب شرعی ناچار باشد به مسافرت برود و از شوهر اجازه نگیرد ناشزه محسوب نمیشود و نفقه وی بر عهده شوهر است.
البته این موارد باید حکم الزام به تمکین به نفع مرد صادر شود
و یک زن ناشزه نفقه میگیرد یا نه؟خیر