عدم تطابق سند و مبایعه نامه در دفترخانه و محاسبه زیان وارده به چه شکل است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۵۷۷ #42431278

با سلام.
خریدار یک واحد آپارتمان هست. در مبایعه نامه ذکر شده ۱۰۵ متر با فی ۲۴۰۰۰۰۰ تومان.و قید شده دو متر انباری! بعد از گذشت دو سال از تاریخ مبایعه نامه فروشنده قرار است سند بزند اما چند نکته!
#۱ فی ملک در حال حاضر ۱۰۰۰۰۰۰۰ تومان است
#۲ در سند انباری قید نشده! مبلغ زیان برای خریدار؟
#۳ متراژ ملک در سند ۱۰۲ متر قید شده! مبلغ زیان برای طرف قرارداد؟
#۴ دوسال پیش عدم حضور خریدار را گرفته ام؟چه مبلغی از فروشنده کم شود؟ضرر و زیان در مبایعه نامه روزی بیست هزار تومن در نظر گرفته شده
باسپاس

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
۱- بالطبع به مرور زمان قیمت ملک بالا میرود و این امر تداخلی با تنظیم سند نخواهد داشت
۲- برای عدم انباری میتوانید از فروشنده مبلغی مطالبه و به توافق برسید
۳- برای اختلاف در متراژ هم میتوانید به همین نحو قبول و هم میتوانید فسخ معامله نمایید
۴- اگر وجه التزام برای عدم ایفای تعهد قید شده باشد قابل مطالبه خواهد بود

۱- قیمت ملک در حال حاضر مهم نبوده و ملاک همان توافق مندرج در بیع نامه است .
۲- در خصوص فقدان انباری باید رضایت خریدار به هر نحوی جلب شود .
۳- کسری متراژ در سند نسبت به متراژ مرقوم در بیع نامه برای خریدار ایجاد حق فسخ میکند . در صورتیکه خریدار مایل به فسخ قرارداد نباشد باید ملک را به همین میزان بپذیرد . دریافت خسارت در این موضوع تنها با توافق طرفین امکانپذیر است .
۴- خسارت بر اساس توافق در بیع نامه از تاریخ دریافت گواهی عدم حضور تا زمان تنظیم سند قابل مطالبه و وصول است .