تکلیف زمین معامله شده در صورت ابطال سند آن توسط مدعی چیست؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۴۹ #41905389

با سلام! مادر بنده قطعه زمینی را فروختند. زمین دارای سند طبق ماده ۱۴۷ به نام مادر بوده است که به نام خریدار انتقال داده شده است. حال زمین مدعی پیدا کرده است. اگر مدعیان بتوانند سند را باطل کنند، آیا معامله با خریدار باطل میشود و یا اینکه دادگاه از مادر میخواهد که پول زمین را به مدعیان پرداخت کند؟ ( یعنی در حکم تلف در نظر میگیرد؟)

مشاوره حقوقی ابطال سند رسمی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

طبیعی است که در صورت ابطال سند حق رجوع به ید ماقبل برای خریدار وجود خواهد داشت . در مورد استرداد ثمن نیز اگر دادگاه تقصیر و اطلاع مادرتان را در خصوص موضوع احراز ننماید تنها به پرداخت وجه دریافتی از خریدار محکوم
میکند و در غیر اینصورت مکلف به پرداخت مبلغ بر اساس نرخ روز خواهد شد .

با سلام در صورت ابطال سند، و اثبات مالکیت مدعیان مبیع مستحق اللغیر درامده و فروشنده باید ضرر را جبران و در برابر مشتری و مالکین جدید پاسخگو باشد.