آیا طبق ماده ۳۱۸ قانون تجارت مشمول مرور زمان میشود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۰۷ #41423461

سلام و درود ، شخصی در سال ۹۳ ۲۵۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان چک بنده را برگشت زد و از طریق اجرای ثبت ملک من رو بازداشت کرد و پرونده رو رها کرد که خودم مجبور شدم برم تقاضای کارشناسی و مزایده دادم ولی مجددا توی مزایده فروش نرفت و طرف هم نپذیرفت که به میزان طلبش سند براش بزنیم همینطور موند تا ۹۸/۱۲ که بنده طلبش رو ریختم به حساب ثبت و چک رو گرفتم و ابطال کردم حالا بعد از ۸ ماه رفته دادخواست مطالبه خسارت تاخیر تادیه داده حالا با توجه به اینکه بیش از ۵ سال از برگشت چک تا تاریخ پرداخت من گذشته بوده آیا طبق ماده ۳۱۸ قانون تجارت مشمول مرور زمان میشه؟ سپاسگذارم 🌹

مشاوره حقوقی چک
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر مصداق ماده یاد شده فوق صرفا در خصوص تجار که به شغل تجارت مشغول هستند امکانپذیر است

با سلام
ماده ۳۱۸ قانون تجارت ، صرفا برای آن دسته از اشخاصی می باشد که به تجارت اشتغال دارند و شغل اصلی آنها تجارت میباشد .

سلام
ماده ۳۱۸ قانون تجارت برای اشخاصی است که رسما به تجارت اشتغال دارند
نظریات مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه
مرور زمان اسناد تجاری موضوع ماده ۳۱۸ قانون تجارت را همانند سند عادی طلب دانسته و فاقد امتیازات تجاری می­ داند.

مرور زمان مدنظر در ماده ۳۱۸ قانون تجارت مختص تجار و افرادی است که رسما به تجارت اشتغال دارند . این امر قابل تسری به سایرین نیست .