طی یک سال اخیر در طرح هادی شهر قرار گرفته و قابلیت تفکیک و صدور سند پیدا کرده، چه باید کرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۷۴ #41183297

سلام عرض میکنم وقتتون بخیر
پدر بنده حدود ۵۰ سال پیش یک باب «باغ انگور دیم» در استان فارس از شخصی خریداری کرده و قولنامه ای در این خصوص تهیه و امضا شده. در ۱۰ - ۱۵ سال اخیر که خشکسالی در استان فارس بسیار شدت گرفت تقریبا تمام درخت ( رز ) ‌های انگور خشک و زمین بایر شده. امسال همان شخصی که ۵۰ سال پیش زمین را به پدر بنده فروخته ادعا کرده که غارثی زمین را فروخته بوده و مالکیت را نفروخته ( اگر درست بیان کرده باشم ) و حالا که زمین خشک شده زمین مال من است. چنتا موضوع رو عرض کنم شاید به درد بخوره: - آخرین اقدام این بنده خدا ظاهرا «تامین دلیل» بوده، البته من مفهوم حقوقیشو درست نمی‌دونم فقط بهم خبر رسیده. - باغ موردنظر طی یک سال اخیر در طرح هادی شهر قرار گرفته و قابلیت تفکیک و صدور سند پیدا کرده است. - پدر بنده ۹ سال پیش فوت کردن و الان ما وراث درگیر موضوع هستیم. اگه راهنمایی بفرمایید خیلی از لطفتون ممنون میشم.

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
آنچه در قولنامه معامله شده ملاک است، ضمنا بررسی سوابق ثبتی نیز مهم است.حتما در این خصوص با ارائه مستندات و مدارک خود از وکیل متخصص در امور اراضی کمک بگیرید.

سلام
بهتر است قولنامه ای که می گویید، ملاحظه شود تا بتوان پاسخ دقیق تری ارائه داد. اما معمولا در اکثر قولنامه ها آنچه مورد معامله واقع می شود، مالکیت ملک است نه حق ریشه، حق غارثی و امثال آن. خصوصا این که فروشنده مالک عرصه بوده و دلیلی نداشته مرحوم پدر شما به جای مالکیت، حق غارثی خریداری نماید.

بدون رویت و بررسی قرارداد منعقده میان پدر شما و فروشنده مذکور نمیتوان اظهارنظر یا راهنمایی نمود . در صورت تمایل از طریق بخش ارزیابی حقوقی اقدام فرمائید .

با سلام

اگر در قولنامه ، فروش و تملیک باغ قید شده باشد عنوان جدید پذیرفته نیست و ادعای فروشنده در هیچ محکمه ایی قابل رسیدگی نیست و اگر هم بر فرض غرث بوده غرث موجود از طریق قوه قاهره بوده لذا غرث منظور معامله که همانا غرث ارادی بوده واقع نشده و از آنجایی که فروشنده آگاه به حالت دیم باغ بوده و تاثیر قوه قاهره قالب بوده و پدر شما غرث مشروط را ارادی انجام نداده که حالا بخواهد ملاک تحقق شرط فروشنده مفروض باشد امیدوارم توضیح اینجانب مفید شما باشد.