این آقا چک رو مستقیم برگه نموده و اجراییه گرفته، چه باید کرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۸۸ #40486641

سلام خدمت وکلای عزیز.
پدر بنده منزلی رو به آقایی فروختن قبل از دریافت کل پول منزل. سه دانگ آن رو به برادرم دادن و از اون آقا خواستن که ۳ دانگ رو برگردونه به برادرم. و بابت اون ۳دانگ چکی به مبلغ نصف منزل به اون آقا دادن. اون آقا طلب و حسابی که با پدر بنده داشت رو انجام داد و پول نصف منزل رو زد پای حسابش, و هیچ پولی به پدرم نداد. پدرم بهش گفت چک رو برگردان چون طلبت رو برداشتی گفت چک رو دادم بهت و چون پدرم بهش اعتماد داشت قبول کرد, و فکر کرد که گم کرده چک رو. الان بعد از ۴ سال که از این قضیه گذشته و هیچ حسابی نمونده بوده. این آقا چک رو مستقیم برگه کرده و اجراییه گرفته. میشه لطفا کمک کنید باید چه اقدامی انجام بدیم.

مشاوره حقوقی چک
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چک در دست دارنده آن مشان از طلب دارنئه است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

بسمه تعالی
وجود چک درید دارنده ان حکایت از مدیون بودن صادر کننده دارد مگر اینکه صادر کننده چک ثابت کند دارنده چک نسبت به تمام وجه چک یا قسمتی از ان ذیحق نمیباشد یا بنابراین بوده که اصلا چک را مسترد دارد.

با سلام
متاسفانه با وجود چک در دست دیگری شما ملزم به پرداخت ان خواهید بود
مگر اینکه به هر دلیلی حقانیت خود و امانی بودن چک و مدیون نبودن خود را اثبات نمایید

سلام. چک در ید دارنده اون نشان دهنده این هست که صادر کننده به دارنده چک بدهکار است مگر اینکه صادر کننده (محکوم علیه) شکایت و اعتراض به عملیات کنید که می توانید دعوای ابطال و توقف عملیات اجرایی را در همان مرجع صادر کننده اجراییه طرح نمایید.