آیا فحاشی زوجه با داشتن فیلم و شاهد سوء معاشرت و عدم تمکین محسوب میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱,۳۴۰ #39982135

با سلام و خسته نباشید
خانم بنده واقعا خیلی بد دهن است خیلی حرفهای زشت و زننده نسبت به من میزند من هم از فحاشی هاش فیلم گرفتم هم شاهد دارم بعضی وقتا منو کتک زده است و از پزشک قانونی هم نامه دارم ما با هم زندگی میکنیم سرخود هرجا دوست داشته باشد میرود حتی مسافرت به شهر دیگه، و تمکین عام و خاص هم نمیکند، سه سال پیش ترک منزل کرده بود مهرشو هم دادم حکم ازدواج مجدد هم گرفتم با وساطت اقوام برگشته ولی باز هم تمکین عام و خاص نمیکند من دادخواست عدم تمکین دادم دادگاه رد کرد بخاطر اینکه زیر یک سقف زندگی میکنیم، ایا این فیلم هایی که من گرفتم از ناسزا گفتن و توهین کردنهاش جلوی بچه ها دلیل بر ناشزه بودن خانمم محسوب میشود؟ ایا در طلاق تاثیر بر تنصیف اموال دارد یا نه؟ خواهشن مرا راهنمایی کنید واقعا جونم به لب رسیده چون نمیتونم از خونه بیرونش کنم بخاطر ترک انفاق
ممنونم از لطف شما

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
مواردی که ذکر کرده اید می تواند سوء رفتار و تخلف زوجه در روابط مشترک و زناشویی محسوب شود و در صورت احراز این امر در دادگاه شرط تنصیف دارایی منتفی است و شما می توانید ناشزه بودن همسرتان را با موارد مذکور در دادگاه اثبات نمایید

سلام وقت بخیر

اثبات عدم تمکین زن از شوهر (عام وخاص) بسیار دشوار است زیرا تمکین امری کاملا خصوصی بوده و ارائه شاهد برای آن میسر نیست،مگر آنکه خود زن نزد دادگاه به عدم تمکین اقرار نماید و یا این موضوع را به اطلاع اشخاصی رسانده باشد و آنها بر علیه او شهادت دهند و یا اینکه قاضی با توجه به قرائن و امارات و شواهد پیرامونی و اظهارات طرفین علم به عدم تمکین پیدا کند.

چنانچه سوءرفتار و سوءاخلاق زوجه علت زوج باشد با اثبات آن ، شرط تنصیف دارایی تحقق نمی‌یابد. مثلا هرگاه زوج، نشوز و عدم تمکین زوجه را اثبات کند ، این شرط برای زوجه قابل استفاده نخواهد بود .

شرایط تحقق شرط تنصیف دارایی

۱- طلاق واقع شود : اجرای این شرط برخلاف سایر شروط ، صرفا منوط به واقعه طلاق است و بدون وقوع آن قابل اجرا نیست و امکان الزام شوهر برای اجرای شرط قبل از درخواست طلاق ناشی از درخواست وی وجود ندارد .

۲- زوج ، خواهان طلاق باشد : یکی از شرایط تحقق شرط تنصیف دارایی این است که زوج بخواهد زوجه را طلاق دهد و وی ارائه کننده دادخواست طلاق باشد و نه اینکه زوجه خواهان طلاق باشد .

۳- طلاق مستند به تخلف زن از وظایف زناشویی یا سوءاخلاق و رفتار وی نباشد : چنانچه سوءرفتار و سوءاخلاق زوجه علت زوج باشد با اثبات آن ، شرط تنصیف دارایی تحقق نمی‌یابد. مثلا هرگاه زوج، نشوز و عدم تمکین زوجه را اثبات کند ، این شرط برای زوجه قابل استفاده نخواهد بود .

۴-ملاک تا نصف اموال یا معادل آن می باشد : در این شرط عبارت « تا نصف دارایی» یا معادل آن ذکر شده که این میزان می‌تواند از پایین‌ترین درصد اموال زوج تا سقف پنجاه درصد آن تلقی شود که تعیین آن به نظر دادگاه بستگی دارد .

۵- دارایی حاصل زندگی زناشویی با زوجه باشد : یکی دیگر از شرایط تحقق شرط مذکور حصول دارایی زوج ، در زمان زندگی زناشویی با زوجه است ، لذا به اموالی که زوج پیش از ایام زناشویی داشته (نه از تاریخ عقد) و اموال موروثی سرایت پیدا نمی‌کند ، زیرا به مال ناشی از ارث اموال به دست آورده در زمان زناشویی اطلاق نمی‌شود .

۶- دارایی در حین طلاق موجود باشد : موجود بودن اموال حین طلاق شرط لازم برای اجرای این ‌شرط است. بنابراین شامل اموال از بین رفته اعم از تلف یا مفقود شده ، نمی‌شود. همچنین آنچه موضوع شرط است، دارایی زوج است ، لذا به نطر باید دیون زوج نیز مدنظر قرار گیرد. به عنوان مثال اگر زوج نسبت به مهر زوجه‌ای که می‌خواهد او را طلاق دهد یا زوجه دیگرش مشغول‌الذمه باشد، پرداخت مهریه زوجه مذکور یا زوجه دیگر از دارایی زوج ، نسبت به اعمال شرط تنصیف دارایی مقدم است و حتی بنا بر نظری اجرای این شرط نسبت به مستثنیات دین هم ممنوع بوده و تعهد به انتقال تا نصف مال زوج نیز نمی‌تواند از این قاعده کلی مستثنی باشد.