پسری که بهش تجاوز شده باشد، میتونسته فرد متجاوزگر رو تحویل قانون بده ولی این کارو نکرده و او رو به قتل رسونده، چه مجازاتی دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۰۶ #39800253

پسری که بهش تجاوز شده باشد و فرد تجاوز کننده را با اینکه میتوانسته تحویل مقام قضایی بدهد یعنی بعد از اینکه تجاوز صورت گرفته میتونسته فرد متجاوزگر رو تحویل قانون بده ولی این کارو نکرده و با فردای ان روز فرد متجاوزگر رو به قتل رسونده
آیا این شخص به قصاص محکموم میشه یا فقط تعزیر میشود
چون من شنیدم طبق ماده ۳۰۲و ۳۰۳ حکم قصاص از وی ساقط میشود

مشاوره حقوقی قتل
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و تقدیم احترام
با نهایت احترام برای بنده جای تعجب است که چرا کارشناسان محترم چنین پاسخی را به ثبت رساندند.
بله صحیح فرمودید وفق مواد ۳۰۲ و ۳۰۳ باب قصاص در "صورت اثبات* مرتکب به قصاص محکوم نخواهد شد لیکن مطابق ماده ۶۱۲ باب تعزیرات به موجب اینکه اقدام مخل آسایش و نظم موجود در جامعه شده و قتل بدون حکم و اذن دادگاه رخداده است مرتکب به ۳ الی ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم خواهد شد.
☆ فرد متجاوز مهدور الدم شناخته شده و در صورت اثبات این وصف در مجنی علیه، قتل او با قصاص همراه نمی شود حال اگر به جهت دفاع مشروع رخ داده باشد فاقد مسئولیت است و اگر پس از رفع خطر و به جهت انتقام باشد مشمول مواد ۶۱۲( در صورت قتل) و ۶۱۴(در صورت جرح ) تعزیرات می شود.
موید باشید

پس از وقوع تجاوز احتمالی چون خطر برطرف شده دفاع مشروع نیز مصداق ندارد و چون امکان اثبات تجاوز وجود ندارد در صورت تقاضای قصاص از سوی اولیاء دم به قصاص نفس محکوم خواهد گردید.