آیا اقدام به مطالبه وجه پرداختی موهب را نماییم یا رجوع از هبه به نتیجه خواهد رسید؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۷۸۸ #39648572

سلام وخسته نباشید به وکلای محترم
اگر رجوع از هبه با شاهد را دادگاه نپذیرفت، بعدا میشود مطالبه ی ثمن معامله کرد یا چون هبه مطرح شده بوده، دیگر نمیتوان وجه آن را گرفت، چون رجوع از هبه شرایطش موجود هست فقط دو شاهد بجای نوشته ی محضری هبه وجود دارد و هنوز وقت دادگاه برای پرونده ی رجوع از هبه تشکیل نشده، برای یک ماه دیگه هست.
لطف کنید کدوم راه مطمئن تر است؟
مطالبه ی وجه پرداختی برای معامله که موهب کامل داده یا رجوع از هبه به نتیجه خواهد رسید کدومش؟

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام اگر رجوع از هبه مورد پذیرش دادگاه قرار نگیرد و علت ان معوض بودن هبه بوده قطعا دادگاه دریافت معوض را احراز کرده لذا قابل وصول نیست .

اگر منظور از سوال اینست که ابتدا ادعای هبه بودن بنمایید و بعد از آن رجوع کنید و مال را پس بگیرید و اگر دادگاه رجوع را قبول نکرد بگویید هبه نبوده است و این مال را به عنوان مبیع به ایشان فروخته اید ادعای دومتان یعنی بیع بودن مورد قبول قرار نخواهد گرفت؛ زیرا اقرار به هبه بودن دارید و ادعای بیع نفی اقرارتون است که مسموع نخواهد بود مگر اینکه در اقرارتان ادعای اشتباه بکنید که بعید است در فرض مسئله راه به جایی ببرید.

با سلام و درود

هبه از عقود معوض نیست که شما در برابر آن مطالبه ثمن که مختص بیع است بکنید ولی رجوع از هبه تحت شرایطی ممکن است