قبل از تاریخ برگشت چک بنده در ایران نبودم، و حکم غیابی صادر شده، راه چاره چیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۰۶ #39202312

طلبکار اقدام قانونی کرده و حکم مسدودی حساب و سیم کارتها را گرفته است و دادگاه غیابا دو سال حبس به دلیل صدور چک بلامحل و صدور چک از حساب مسدود را بریده است، طلبکار نیز با فشارهای مکرر از اقوام و همسرم مبلغ چک ۱۲۵۰۰۰۰۰۰ ریال ومبلغ ۷۵۰۰۰۰۰۰ ریال بیش از مبلغ چک را کلا به مبلغ ۲۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال دریافت نموده است، که پس از دریافت این مبلغ که با بی اطلاعی من انجام شده به همسرم و اقوامم گفته که به یکی از دفاتر اسناد رسمی بروید و رضایتنامه رسمی تنظیم نمایید و من می آیم آنجا و امضاء میکنم که تا به این تاریخ هیچگونه عملی انجام نشده است، در ضمن این اتفاق در شهریور ماه ۱۳۹۳ اتفاق افتاده بود که قبل از این اتفاق در زمستان ۱۳۹۲ بنده از طریق قانونی جلوی دسته چک را با دستور دادستانی مسدود کرده بودم و قبل از تاریخ برگشت چک بنده در ایران نبودم و در تاریخ حدودا ۱۳۹۷/۶/۲۴ به ایران بازگشته ام.
حکم غیابا صادر شده، حال چاره چیست؟

مشاوره حقوقی چک
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما باید به علت بی اطلاعیاز حکم صادر شده واخواهی از رای غیابی کنید و اثبات کنید از تاریخ اطلاع شما بیش از بیست روز نگذشته است

چون رای غیابی بوده . حق اعتراض برای شما ازتاریخ اطلاع به مدت ۲۰روز محفوظ هست

میتوانید واخواهی نمایید و علت واخواهی را عدم اطلاع مطرح کنید و عنوان کنید در ایران نبودید ، مجدد پرونده به جریان رسیدگی اولیه باز میگردد در آنجا دلایلتان را مطرح نمایید و شهود و رسید پرداختی را ارائه نمایید.

سلام با توجه به غیابی بودن حکم ، از تاریخ ابلاغ واقعی می توانید ظرف ۲۰ روز واخواهی کنید . چنان چه حکم برائت صادر شود دارنده باید دادخواست مطالبه وجه چک علیه شما مطرح کند . ضمن این که پرداخت وجه بیش از مبلغ چک به شاکی دارا شدن بلا جهت است و می توانید آن را استرداد نمایید .

بایستی به محض ورود واخواهی از رای غیابی بنمایید و اگر چک کیفری نبوده دفاع صحیحی در این ارتباط برای منع تعقیب خود انجام دهید و اگر شاکی با دریافت وجه رضایت نداده با ضمیمه نمودن اسناد واریزی تقاضای مختومه شدن پرونده نمایید.