آیا با توجه به اینکه پولی بین من و خواهرم بابت گوشی رد و بدل نشده، رای به نفع همسرم صادر می‌شود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۲۹ #38766222

با سلام،
همسرم یک گوشی تلفن همراه به عنوان هدیه برای من خرید که البته سند مالکیت آن بنام خود همسرم بود. متاسفانه بدلیل مشکلاتی که با یکدیگر داشتیم من مالکیت گوشی را به خواهرم منتقل کردم اما پولی بابت آن از خواهرم نگرفتم، حدود یکماه بعد از انتقال مالکیت،همسرم دادخواست استرداد گوشی را به دادگاه داد، آیا با توجه به اینکه پولی بین من و خواهرم بابت گوشی رد و بدل نشده،الان رای به نفع همسرم صادر می‌شود؟

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در دادگاه با سه فرض مواجه هستید
اگر دادگاه سند ریجستری گوشی را به عنوان مدرک مثبت مالکیت بگیره ، گوشی متعلق به خواهرتان می باشد و قابل استرداد نیست
اگر دادگاه گوشی را هبه بگیره با توجه به بند سه ماده ۸۰۳ قانون مدنی یعنی(۳. در صورتی که عین موهوبه از ملکیت متهب خارج شده یا متعلق حق غیر واقع شود...... ) دیگر قابل رجوع نیست و همسرتون حق استرداد ندارد .
اگر دادگاه فاکتور خرید گوشی و به عنوان مدرک مثبت مالکیت بگیره ، گوشی جهت استفاده در اختیار شما قرار گرفته و باید تحویل دهید و درصورتی که دادگاه سند ریجستری را به عنوان تلف عین بگیرد، شما به عنوان ضامن باید عین یا بدل آن را تحویل دهید

در صورتی که در دادگاه اثبات کنید گوشی هدیه بوده جنبه کیفری مبری هستید لاکن در صورت هبه بودن ایشان می تواند از هبه رجوع نماید

باسلام
چون سند(ریجستری)گوشی به اسم خواهرشما منتقل شده وگوشی درتصرف ایشان می باشد مالک اصلی گوشی خواهرشماست وچون درزمان زندگی مشترک گوشی رابه شما داده استردادآن غیرممکن است.

سلام باتوجه ب اینکه مالکیت گوشی بنام همسر شماست امکان صدور رای ب نفع ایشان هست چنانچه گوشی در تصرف شما بود میتوانستید ب تصرف خود و استفاده از گوشی و شهادت شهود استناد کنید و هدیه بودن گوشی را ب اثبات برسانید

در دادگاه مطرح کنید گوشی هدیه بوده و شما به دیگری انتقال دادید با اثبات این موضوع دادخواست استرداد رد میشود

با سلام
شما در واقع انتقال مال غیر انجام دادید وهمسرتون هم می توانید علیه تون شکایت کند چون گوشی رو به شما هدیه داده ومی تواند هدیه را پس بگیرد