مفهوم تحویل زمین مشاعی به خریدار علی‌رغم عدم امکان تصرف زمین مشاع

پرسیده شده
۸ پاسخ ۶۱ #38513287

سلام، بنده دو دانگ از شش دانگ زمینی را خریدم. قرارداد نوشتیم زمین تحویل خریدار شده. با توجه به اینکه زمین مشاعی زو نمیشه تصرف کرد، الان اینکه نوشتیم زمین تحویل خریدار شده این حرف چه معنا و مفهومی داره ؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مصداق قانونی نداشته و نمیتوان بدون اذن دیگران تصرف نمود.

سلام
ملک مشاع تصرف حقوقی مثل خرید و فروش بدون اجازه شرکا ممکن و قانونی هست ولی تصرف مادی مثل تحویل سهم مشاع به خریدار نیاز به اجازه همه شرکا داره

با سلام
با توجه به مشاعی بودن ملک و نیاز به اذن شریک جهت تصرف، مقصود از تحویل، مصداق عرفی و فرضی آن است نه حقیقی.

با سلام و احترام
در اینجا اثر حقوقی خاصی ندارد و تنها در برابر اشخاص ثالث(غیر از شرکا) برای شما سابقه تصرف ایجاد می کند که در جای خود مهم است.

منظور از تحویل، در اختیار گذاشتن زمین است نه تصرف فیزیکی، برای تصرف فیزیکی نیاز به افراز زمین هست

سلام در خصوص زمین های مشاعی تحویل به صورت عرفی در قولنامه قید میگردد تا مبایعه نامه کامل شده باشد . در خصوص تحویل فیزیکی تمام وراث باید رضایت داشته باشند .

منظور از تحویل، تحویل عرفی ست و در قراردادهای مشاعی که خریدار میداند مال مشاع تقسیم نشده خریداری میکند تحویل فیزیکی مطرح نمیشود مگر اینکه به صورت شرطی در قرارداد به شما تعهد تحویل تمام مال داده باشند که دارای ضمانت اجرا هم باشد.