آیا بعد از فوت ایشان ورثه بابت اختلاف مبایعه نامه و سند رسمی میتوانند ادعایی داشته باشند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۷۵ #38164723

با سلام
پدر بنده قبل از فوت خود سرقفلی مغازه خود را به متراژ ۵۰ متر به نام بنده کردند با قیمت ۴۰ میلیون تومان (که در مبایعه نامه نوشته شد فروشنده ثمن را دریافت کرد)با مبایعه نامه و شهود هم زیر ان را امضا کردند.در همان زمان برای سند رسمی اقدام کردیم و با توجه به پرداخت مالیات ما فقط ۳۰ متر از مغازه را مالیات دادیم و داخل سند رسمی ۳۰ متر نوشته شد.ایا بعد از فوت ایشان ورثه بابت اختلاف مبایعه نامه و سند رسمی میتوانند ادعایی داشته باشند؟در صورتی که ۵۰ متر به نام بنده شده اما به خاطر پرداخت مالیات فقط ۳۰ متر در سند رسمی بنده هست.و اینکه ایا ورثه نسبت به قیمت پایین مغازه در مبایعه نامه میتوانند شاکی باشند یا خیر؟با تشکر

مشاوره حقوقی سرقفلی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
مبایعه نامه تنظیمی به صورت عادی بین شما و پدرتان معتبر است و فقط ممکن است ادعا شود با تنظیم سند رسمی ، میزان ۵۰ متر مذکور، به سی متر تقلیل یافته است و اگر شما بتوانید این امر را ثابت کنید که تنظیم سند رسمی ۳۰ متری صرفا به خاطر ندادن مالیات بوده است ادعای شما پذیرفته خواهد شد

با سلام
طبق فرمایشات شما مبایعه نامه ۵۰ متر و سند رسمی ۳۰ متر ثبت شده است اولا اینکه اگر ممکن باشد شما میتوانید جهت اصلاح سند و پرداخت مالیات کل ۵۰ متر اقدام نمایید و در غیر اینصورت ملاک مبایعه نامه تنظیمی است که به امضای فروشنده و چند شهود رسیده است.

سلام.سوالات زیادی قابل تصور است چرا که ابهاماتی وجود دارد وبایستی مبایعه نامه و سند رسمی بررسی گردد ولی علی الظاهر این قضیه مشکل افرین خواهد شد.