آیا شهود در اعسار مهریه میشه پدر یا خواهر و برادر هم باشند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۱,۶۰۵ #37645880

سلام.
و ایا به دادگاه هم باید بیان برای شهادت.
ایا شهود فقط باید مرد باشند یا زن هم مشکلی نداره؟

مشاوره حقوقی اعسار از پرداخت مهریه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود منع قانونی ندارد.

با سلام. به تفکیک پاسخ ب سوالات شما. سوال اول شما با این مضمون که آیا شهود در اعسار مهریه میشه پدر، خواهر یا برادر باشد؟ هرچند ماده ی ۵۰۶ قانون آیین دادرسی مدنی اشعار می‌دارد که ۲ نفر می‌توانند شهادت دهند و نفر هم آقا و هم خانم رو در بر میگیره اما مطابق بند الف ماده ۲۳۰ از همین قانون ۲ نفر گواه باید مرد باشد پس در بحث اعسار مهریه ک یه دعوای غیر مالی هست چرا ک اعسار مطلقا غیر مالی هست، ۲ نفر مرد باید گواهی دهند. پس پدر و برادر منعی ندارد هرچند در قانون مجازات اسلامی در ماده ۱۷۷ شروطی واسه شاهد بیان شده اما مربوط ب دعاوی کیفری هست و ب دعاوی حقوقی تسری پیدا نمی‌کند. سوال دوم. آیا باید ب دادگاه بیان؟ قطعا شهادت این اشخاص حضوری در محضر دادگاه خواهد. بود. شهود مطابق توضیحات گفته شده باید مرد باشند

با سلام
در خصوص شهادت شهود توسط بستگان درجه یک خلا قانونی داشته و ایرادی نمیتوان گرفت و برای شهادت باید به دادگاه مراجعه نمایند..
وجود ۴ شاهد برای اداء شهادت در خصوص اعسار از مهریه الزامی است، شهود می توانند تماما مرد و یا مثلا ۲ مرد و ۴ زن باشند که حضور تمام شاهدین در جلسه دادگاه برای اداء شهادت الزامی است که طبق ابلاغیه ای از طرف دادگاه برای اداء شهادت احضار می شوند. شرایط شهود نیز ۱- بلوغ ۲- عقل ۳- ایمان ۴- طهارت مولد (یعنی حلال زاده بودن شاهد) ۵- عدالت ۶- عدم وجود انتفاع شخصی برای شاهد یا رفع ضرر از وی ۷- عدم وجود دشمنی دنیوی بین شاهد و طرفین دعوا ۸- عدم اشتغال به تکدی و ولگردی. و از طرفی محکومین به مجازات جنایی ، محکومین به امر جنحه که محکمه در حکم خود آن ها را از حق شهادت دادن در محاکم محروم کرده باشد ، اشخاص ولگرد و کسانی که تکدی را شغل خود قرار دهند ، اشخاص معروف به فساد اخلاق ، کسی که نفع شخصی در دعوی داشته باشد و شهادت دیوانه در حال دیوانگی نی زپذیرفت نمی شود.
در حال حاضر ۲ شاهد برای اعسار از پرداخت مهریه کافی میباشد

با سلام
در خصوص شهادت شهود توسط بستگان درجه یک خلا قانونی داشته و ایرادی نمیتوان گرفت و برای شهادت باید به دادگاه مراجعه نمایند..
وجود ۴ شاهد برای اداء شهادت در خصوص اعسار از مهریه الزامی است، شهود می توانند تماما مرد و یا مثلا ۲ مرد و ۴ زن باشند که حضور تمام شاهدین در جلسه دادگاه برای اداء شهادت الزامی است که طبق ابلاغیه ای از طرف دادگاه برای اداء شهادت احضار می شوند. شرایط شهود نیز ۱- بلوغ ۲- عقل ۳- ایمان ۴- طهارت مولد (یعنی حلال زاده بودن شاهد) ۵- عدالت ۶- عدم وجود انتفاع شخصی برای شاهد یا رفع ضرر از وی ۷- عدم وجود دشمنی دنیوی بین شاهد و طرفین دعوا ۸- عدم اشتغال به تکدی و ولگردی. و از طرفی محکومین به مجازات جنایی ، محکومین به امر جنحه که محکمه در حکم خود آن ها را از حق شهادت دادن در محاکم محروم کرده باشد ، اشخاص ولگرد و کسانی که تکدی را شغل خود قرار دهند ، اشخاص معروف به فساد اخلاق ، کسی که نفع شخصی در دعوی داشته باشد و شهادت دیوانه در حال دیوانگی نی زپذیرفت نمی شود.
در حال حاضر ۲ شاهد برای اعسار از پرداخت مهریه کافی میباشد