تمکن یا عدم تمکن مالی زوج چطور احراز میشه؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۲۶۰ #37615309

با سلام
با توجه به اینکه چندی پیش آیت الله رئیسی فرمود کسی که تمکن پرداخت مهریه ندارد نباید جلب و زندانی شود
آیا الان این مطلب قانون شده؟ و بهش عمل میشه؟
ممنون

مشاوره حقوقی مهریه
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
در صورت عدم پرداخت اقساط حکم جلب صادر می شود.

خیر در حال حاضر رسمیت نیافته و‌قابلیت اجرایی ندارد.

مهریه همچون طلب بر ذمه مرد مستقر است و در صورت عدم تمکن مالی مرد با دادخواست اعسار و اثبات آن مهریه قسط بندی میشود

درود
تمکن یا عدم تمکن در پرداخت مهریه در پرونده اعسار و تقسیط رسیدکی میگردد .

سلام
خیر تا زمانیکه رسمیت نیافته لازم الاجرا نمی باشد

باسلام
اثبات عدم تمکن مالی بر عهده مدعی است. لذا چنانچه فرد مدعی بتواند به دادگاه مستنداتی دال بر درآمد ثابت و نیز لیست اموال و دارائی ها و نیز استشهادیه مبنی بر عدم داشتن شغل دیگر و یا شغل ثابت ارائه نماید این موضوع با بررسی دلایل توسط دادگاه احراز خواهد شد و قاضی رسیدگی کننده تصمیم خواهد گرفت با توجه به مستندات ارائه شده.

سلام دادخواست اعسار بعلاوه پر نمودن فرم شاهدین وتهیه استشهادیه محکوم علیه به شعبه بدوی ارائه وبا تشخیص قاضی تمکین یا عدم تمکین بودن را مشخص می نمایید موفق باشید