میتواند با صدای ضبط شده دعوای حرفی ما طلاق ایشان را در داخل یا خارج از کشور بگیرد یا اینکه ایشان هرگز حاضر به برگشت به ایران و یا تمکین درخارج از کشور نشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۰۸ #37373949

من و همسرم بدون داشتن فزرندی در خارج ار کشور با پاسپورت ایرانی مشغول به زندگی میباشیم. اخیرا همسرم که دارای ویزای کار مجزا می باشد منزل را ترک کرده و در جایی دیگر مشغول به زندگی شده است و تنها به من اعلام کرده که من قصد طلاق توافقی را در قبال بخشش مهریه دارم ( و یا تهدید کرده که وکیل ایشان وارد مرحله درخواست طلاق از سمت ایشان می شود). البته چون کلید منزل من را دارد در زمانهایی که من منزل نیستم برای بردن وسیله یا چیزی به منزل دور از چشم من سر میزند. من چون قصد طلاق ایشان را ندارم و از ایشان فرصت زندگی دوباره را خواستار شده ام پدر ایشان اعلام کرده که در صورت انجام درخواستهای دخترش با ایشان صحبت میکند که به زندگی برگردد. از جمله خواسته های ایشان حق طلاق و حزانت و اجازه کار وتحصیل فقط مورد نظر ایشان و قبول تغییر محل اقامت در پاسپورت ایرانی به منظور تغییر تابعیت کشور می باشد. حال سه سوال مطرح می باشد. اول اینکه آیا وکیل ایشان می تواند تنها با صدای ضبط شده دعوای حرفی ما طلاق ایشان را در داخل یا خارج از کشور بگیرد یا اینکه ایشان هرگز حاضر به برگشت به ایران و یا تمکین درخارج از کشور نشود؟ دوم آیا میتوانم برای عدم تمکین واثبات آن در خارج از کشور اقدام کنم و به آدرس محل کار و یا زندگی ایشان اظهارنامه یا نامه فرستاد (در صورتیکه مسول سفارت ایران سربالا جواب داده که شما باید از ایران نامه عدم تمکین از طریق وزارت خارجه به آدرس خارج از کشور همسر بفرستید)؟ سوم چگونه با آگاهی میتوانم وکالت طلاق و حزانت فرزند و غیره را به همسرم بدهم چونانکه همسر بخودی خود و بدون دلیل قاطع نتواند زندگی را مجددا به راحتی ترک کند و در آینده نتواند از دادگاه درخواست بدون قید و شرط طلاق با مهریه و حزانت و غیره را بکند ( که برای من دردسرساز باشد)؟ چه جزییاتی درخصوص ایجاد چنین وکالتی باید آگاهانه در نظر گرفته شود وآیا در سفارت ایران چنین وکالتی قابل ایجاد می باشد؟ متشکرم.

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ، با آرزوی بهروزی برای شما ، امکان طلاق با توضیح شما در ایران نیست ، برای اقدامات قانونی مثل اظهار نامه از طریق سامانه ثنا باید حضورا در ایران یا از طریق وکلای دادگستری اقدام کنید ، توضیح شما راجع به وکالت مبهم بود

۱- با مطالبی که بیان نموده اید امکان طلاق در ایران وجود ندارد ولی از طریق مراجع قانونی در کشوری که اقامت دارید امکان طلاق وجود داشته و سپس این طلاق قابل تنفیذ در ایران خواهد بود .
۲- ارسال اظهارنامه باید از داخل کشور انجام شود . همچنین اظهارنامه مذکور تنها در مراجع قضایی داخل ایران کارایی داشته و قابل استناد در مراجع قانونی کشورهای دیگر نیست .
۳- اعطای وکالت به معنی تفویض اختیارات موکل به وکیل برای انجام کارها و اعمالی مشخص است و نمیتوان اختیارات را به گونه ای واگذار کرد که وکیل قادر به انجام آن نباشد . این موضوع جمع نقیضین بوده و امکانپذیر نیست .