موارد اثبات عسر و حرج چیست؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۱۸ #37175385

سلام
آیا موارد اثبات عسر و حرج از جانب زوجه فقط همان پنج موردی است که در قانون هست که شامل ترک زندگی حداقل به مدت شش ماه اعتیاد حبس بیش از پنج سال مرض صعب العلاج و غیره و یا موارد دیگری نیز هست؟
بعنوان مثال ترک زندگی توسط زوج حتما باید حداقل شش ماه متوالی باشد تا دلیل عسر و حرج گردد؟
یا کمتر از آن هم باعث میشود؟
منظورم این است که دقیقا و دقیقا همین پنج شرط است یا تبصره هم دارد؟
سپاس

مشاوره حقوقی خانواده
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام وقت بخیر
عسر و حرج در واقع ناتوانی زندگی زوجه با زوج است لذا علاوه بر موارد ذکر شده چنانچه بتوانید اکراه خود از زندگی را ثابت نمایید می توانید دادخواست طلاق ثبت کنید .

 عسر و حرج عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی رابرای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد. .‌

سلام
اصولا همان موارد می باشد و موارد دیگر بستگی به نظر قاضی دارد اگر بتوانید در خصوص موارد دیگر قاضی را قانع کنید ممکن است بتوانید رای بگیرید

سلام
علاوه بر پنج شرط مذکور در قانون شروطی که ضمن العقد زوجین در سند ازدواج امضا کردند و همچنین هر امری که عرفا و عادتا عسر و حرج زوجه شود و بتواند در دادگاه ثابت کند می تواند موجب صدور حکم طلاق شود.

درودها ،خیر شامل هر موردی که عرفا بمعنای عسرت باشد خواهد شد

بله همان هایی است که در قانون ذکر شده است و در برخی مواردی که عنوان شده موارد بیشتری را در بر میگیرد .