آیا ودیعه مسکن که جزء مستثنیات دین است توسط قاضی بابت مهریه در نظر گرفته میشود یا خیر؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۱۶۵ #36693615

سلام به وکلای گرامی و خسته نباشید
زوج هیچ گونه مال منقول و غیر منقولی ندارد و مستاجر و کارمند شرکت خصوصی است.
۱-در لیست اموالی که به دادگاه معرفی میشود آیا ودیعه مسکن که جزء مستثنیات دین است توسط قاضی بابت مهریه در نظر گرفته میشود یا خیر؟
۲-در دادخواست اعسار و تقسیط مهریه یک چهارم از حقوق پایه کسر میشود یا از خالص پرداختی؟
۳-طبق توافق صورت گرفته در بنگاه و نوشته شده در اجاره نامه صاحب خانه بابت اجاره هایه پرداخت نشده و معوقه میتواند از ودیعه برداشت کند. آیا زوجه میتواند با توجه به قرار تامین خواسته بابت مهریه نسبت به این برداشت ودیعه توسط صاحب خانه ادعا یا شکایتی داشته باشد؟
با سپاس و تشکر از تمام وکلاء

مشاوره حقوقی مهریه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

وفق بند ز ماده ۲۴ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مبلغی که در ضمن عقد اجاره به موجر پرداخت می شود، مشروط بر اینکه پرداخت اجاره بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد و عین مستاجره مورد نیاز مدیون بوده و بالاتر از شان او نباشد قابل توقیف نیست.

دوست عزیز :
در صورتیکه نداشتن مسکن زوج اثبات شود ودیعه مسکونی در زمره مستثنیات محسوب خواهد شد . البته ودیعه محل کار از این قاعده مستثنی است .

۱- ودیعه به عنوان مستثنیات دین محسوب شده و قابل رفع توقیف است .

۲- یک چهارم از مجموع حقوق و مزایا بدون احتساب پرداختی های فوق العاده کسر می شود .

۳- در صورتیکه موجر ظرف ۱۰ روز از زمان ابلاغ موضوع توقیف نزد ثالث مراتب طلب خود را برای دادگاه اثبات نماید ، میزان طلب از ودیعه کسر میگردد .

با سلام
۱ :خیر از مبلغ ودیعه مسکن کسر نمیشود مگر اینکه خانه انقدر اعیانی باشد که ودیعه آن زیاد بوده و بشود با مبلغی کمتر مسکن مناسب در شان خوانده گرفت.
۲ :از مبلغ دریافتی (نظر اینجانب)
۳:خیر