آیا اون شخص سوم میتونه روی چک اقدام کنه؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۰۲ #36221071

سلام . یک نفر به اسم دیگری یه وام ۴۷ میلیونی گرفته اون کسی که وام گرفته بعنوان تعهد پرداخت اقساط یک چک داده به اون شخصی که وام به اسمش بوده عنوان چک رو هم نوشته بابت ضمانت وام ثامن الائمه ... طرفی که وام رو گرفته بدلیل مشکلات زیاد نتونست تا مدتها قسط ها رو پرداخت کنه تا اینکه ده روز پیش پس از یک سال تاخیر رفته کل وام رو پرداخت کرده .. حالا پس از تسویه رفته چک ضمانتی خود رو از طرفی که وام رو به اسم اون گرفته پس بگیره ولی طرفی که وام به اسمش بوده از روی سادگی گول یکی از آشناهاشون خورده با این ترفند که به وی گفته منم یکی از ضامن هاتم چک اون کسی که وام رو گرفته بدش من تا روش اقدام کنم زودتر بیاد بره وام رو تسویه کنه اون طرف هم که وام به اسمش بوده چک امانتی که در وجه خودش بوده از رو سادگی داده یه شخص دیگه!! حالا چندتا سوال با توجه به اینکه این وسط هیچکارس و چک در وجه کسی هستش که وام به اسمش بوده و در وجه ضمانت وام و امانت دستش بوده ۲. آیا این چک اصلا قابلیت فرم خوردن داره؟

مشاوره حقوقی چک
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اگر چک در وجه شخص وام گیرنده بوده و در آن نیز نوشته شده بابت ضمانت وام و بدون این که پشت چک را امضا کند دست کسی داده باشد آن کسی که الان چک را در دست دارد نمی تواند نسبت به آن اقدامی انجام دهد و اگر پشت آن را امضا کرده و تحویل وی داده است و آن شخص روی چک اقدام کنند شما می توانید وارد آن دعوی شده به عنوان ورود ثالث و با توضیح مراتب و اینکه وام تسویه شده است درخواست استرداد چک را بنمایید

"با سلام"
باید اثبات نمایید چک ازبابت ضمانت بوده است

اساسا چک قابلیت استفاده برای ضمانت را دارا نبوده و در قانون به عنوان سندی برای پرداخت از آن یاد شده است . در موضوع مورد سئوال شما نیز طبیعی است که دارنده چک امکان مراجعه به بانک و وصول یا برگشت زدن چک را خواهد داشت . اما اگر شما بتوانید موضوع ضمانت را در دادگاه ثابت نمایید امکان بری الذمه شدن وجود خواهد داشت والا اصل بر بدهکاری صادرکننده چک به دارنده می باشد .