من نمیخوام طلاها رو برگردانم چیکار باید بکنم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۳۵ #35720966

با سلام
من در زمان زندگی مشترک با همسرم حدود ۳۰ میلیون از حقوق خودم رو خرج کردم که پرینت یه سری از واریزیهایی که به حساب ایشون داشتم رو دارم من بجای این پول طلاهای عقد و عروسی رو برداشتم که قیمت طلاها حدود ۲۰ میلیون است
الان که میخواهم از همسر جدا بشم به من گفته طلاها رو باید پس بدهم و من نمیخوام طلاها رو برگردانم چیکار باید بکنم؟
فاکتور طلاها هم دست همسرم هست

مشاوره حقوقی خانواده
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در ارتباط با طلا ها نمی توانیدادعایی داشته باشید و پس از طلاق هدایا باید مرجوع شود، مگر اینکه توافق دیگری صورت گیرد
اما در ارتباط با پولی که به همسرتان قرض داده اید می توانید با استناد به پرینت حسابتان اقدام نمایید.

زوج میتواند به طلاهای شما رجوع نماید چون عین ان در ید شما موجود است لذا بهتر است برای مطالبه طلب خود علیه ایشان دادخواست دهید

متاسفانه پرینت حساب که گویای پرداخت های شماست دلیلی برای مالکیت طلاها ایجاد نمیکند (حتی نمیتوان مستند به این واریزها وجه همان مبالغ پرداختی را مطالبه نمود )
طبق قاعده کلی طلا متعلق به کسی است که بتواند مالکیت آنرا برای خود ثابت کند برای مثال اگر کاغذ خرید طلایی به نام شما باشد آن طلا متعلق به شما خواهد بود و اگر کاغذ خرید نداشته باشد طلا متعلق به کسی است که طلا در ید (دست) او باشد
اگر این طلاها به شما هبه شده باشد بطورکلی چنانچه کماکان موجود باشند میتوان از هبه رجوع کرد و آنرا مسترد نمود(شرایط دیگری نیز مطرح است)

پس از شروع زندگی مشترک اصولا طلا جزو هدایایی محسوب میگردد که متعلق به زوجه می باشد هرچند که فاکتور بنام زوج باشد و طلاهایی که پس از عقد به زوجه داده شده است قابل استرداد نیست و میتوانید نزد خود نگه دارید زیرا قانون مدنی در مواد ۱۰۳۷ الی ۱۰۴۰ در باره استرداد طلاها در دوران نامزدی است و قضات محترم عقد نکاح را عوض معنوی هدایای داده شده در نظر می گیرند