تکلیف پرداخت اون مبلغ تعیین شده توسط شورا چی میشه؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴۶۹ #35599499

سلام
حدود ۷ ماه قبل همسر بنده اقدام به ترک منزل بدون دلیل موجه کرده و بعد از چند روز شکایت کیفری بابت ترک انفاق از من کردند،من هم متقابلا در دادگاه خانواده اقدام به طرح دعوی الزام به تمکین کردم.
ابتدا شکایت ترک انفاق در شورا حل اختلاف مورد رسیدگی قرار گرفت و پرونده الزام به تمکین در جریان بود ولی با توجه به ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی که زوجه بدون دلیل موجه از وظایف خود امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود و همینطور ماده ۹ قانون شوراهای حل اختلاف و با عنایت به اینکه در دعاوی مطالبه نفقه شوراهای حل اختلاف از باب لازم و ملزوم میبایست ابتدا به تمکین زوجه بپردازد و بعد در صورت احراز آن مبادرت به صدور حکم و پرداخت نفقه نماید و از آنجا که وفق بند ۸ ماده ۴ قانون خانواده مصوب ۱۳۹۱ رسیدگی به دعوای تمکین و نشوز در صلاحیت دادگاه خانواده است.
با این وجود من حکم قطعی الزام به تمکین گرفتم‌و اجراییه صادر و ابلاغ شد ولی شورا پرونده ترک انفاق رو به دادسرا ارجاع داد و در همین زمان همسر بنده به صورت حقوقی ولی در شورا طرح دعوی مطالبه نفقه معوقه کرده و دقیقا از روز عدم تمکین تا به امروز برای من شورا ماهیانه ۲ میلیون تومان نفقه معوقه تعیین کرده و شکایت ترک انفاق در دادسرا بخاطر حکم قطعی الزام به تمکین که من داشتم در همین زمان توسط بازپرس رد شد.
حالا سوال من اینجاس که همسر من اقدام به شکایت ترک انفاق کرده با وجود اینکه عدم تمکینش موجه نبوده و دادگاه خانواده به نفع من رای داد و قطعی شده و شکایت ترک انفاق هم بخاطر حکم قطعی دادگاه رد شد(من اینجا کاری به ناشزه بودن زوجه ندارم لطفا توجه بفرمایید)حالا تکلیف پرداخت اون مبلغ تعیین شده توسط شورا چی میشه از زمان عدم تمکین زوجه با توجه به مواد قانونی ذکر شده و رد دعوی ترک انفاق،یعنی اینکه ترک انفاقی صورت نگرفته که بخواد مطالبه نفقه ای انجام بشه بازم تاکید میکنم کاری به اجرای حکم تمکین و نشوز که مربوط به آیندس ندارم ولی با توجه‌ حکم قطعی الزام‌ به تمکین بازپرس دعوی ترک انفاق رد کرد و حکم پرداخت نفقه توسط شورا که صلاحیت هم نداشته دیگه معنی پیدا نمیکنه.لطفا راهنمایی بفرمایید.

مشاوره حقوقی نفقه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نفقه معینه شورا تا زمان ناشزه شدن زوجه می‌بایست پرداخت گردد و ارتباطی ب شکایت کیفری ترک انفاق و ....ندارد ملاک تاریخ احراز نشوز هست

سلام‌
پس از قطعیت عدم‌تمکین و درخواست اجرائیه ، واحد اجرا گواهی نشوز صادر می نماید و تا زمان صدور گواهی شما باید نفقه پرداخت نمایید.

باسلام
تا زمانی که واحد اجرا گواهی نشوز صادر نکند نفقه تعلق میگیرد

با سلام رای تمکین حتما باید اجرایی گردد و اگر با وجود اجرایی شدن تمکین زوجه همچنان تمکین نکند دیگر مستحق نفقه نیست ضمن اینکه از جهت صلاحیت شورا ایرادی نیست

درود فرادان نفقه از تاریخ صدور گواهی نشوز منتفی خواهد بود با قطعی شدن دادنامه الزام به تمکین باید تقاضای اجرائیه کنید و پس از ابلاغ اجرائیه و صدور گواهی نشوز امکان عدم پرداخت نفقه وجود دارد تا زمان صدور گواهی نشوز نفقه به زوجه تعلق میگیرد .

نفقه از تاریخ صدور گواهی نشوز منتفی خواهد بود . با قطعیت دادنامه الزام به تمکین باید تقاضای اجرائیه کنید و پس از ابلاغ اجرائیه و صدور گواهی نشوز امکان عدم پرداخت نفقه وجود دارد . بدیهی است تا زمان صدور گواهی نشوز نفقه به زوجه تعلق میگیرد .