آیا مهریه ای که در دفتر بله برون ثبت شده باشد قابل استرداد می باشد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳,۰۷۴ #35244666

با سلام.
قصد ازدواج با یک خانم رو دارم، قرار شده روز بله برون مواردی که زمان خواستگاری صحبت کرده ایم داخل یک دفتر در حضور جمع نوشته بشه و بعد از اون صیغه محرمیت خوانده بشود، در این رابطه چند سوال ازتون داشتم.
این موضوع رو هم باید عرض کنم که این خانم باکره نیستند ولی فقط من از این موضوع باخبر هستم و هیچ نامه قانونی ای در این مورد نداریم.
۱ ) آیا مهریه ای که در دفتر بله برون ثبت شده باشد قابل استرداد می باشد؟
۲ ) چطور میتونم ازشون تعهد بگیرم؟
که مهریشون رو به من میبخشن و از من طلب مهریه نمیکنن. خودم فقط گرفتن سفته به همون میزان به ذهنم میرسه.
۳) چطور میتونم مهریه عقد موقت رو از مهریه ای که داخل دفتر ثبت میشه جدا کنم و بگم که مهریه عقد موقت یک سکه بوده که زمان عقد به ایشون پرداخت کردم؟
۴) اگر داخل این دفتر ثبت بشه که برای مثال خرید لباسشویی و یخچال به عهده پسره من تا چه حد از نظر قانونی به این نوشته مسئول هستم؟

مشاوره حقوقی مهریه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بهتر است بجای این سوالات و احتمالات تکلیف را روشن کنید و مهریه عقد موقت را مشخص نمایید
مهریه عقد موقت قابل مطالبه است

سلام
مهریه ای که در سند ثبتی ازدواج تنظیم شده در دفترخانه معین می شود ملاک و لازم الاجراست.

مهریه عقد موقت باید پرداخت شود و قابل استرداد نیست.

مهریه تعیین شده جهت صیغه محرمیت قابل استرداد نیست

اگرعقدموقت است مهریه در نکاحنامه عادی ثبت میشود و باید مهریه پرداخت شود
به جای سفته :، خیلی راحت ورک بابت مهریه تکلیفتان رامشخص کنید

منظورتان از قابلیت استرداد چیست؟ چه کسی مسترد کند؟
۲ ) چطور میتونم ازشون تعهد بگیرم؟ گرفتن سفته
و با دستخط خودشون بنویسن کل مهریه را ابرا کرده اند
۳) چطور میتونم مهریه عقد موقت رو از مهریه ای که داخل دفتر ثبت میشه جدا کنم و بگم که مهریه عقد موقت یک سکه بوده که زمان عقد به ایشون پرداخت کردم؟ باید کاملا شفاف این موضوع را در طی توافق نامه ای نوشته و امضای طرفین را بگیرید
۴) اگر داخل این دفتر ثبت بشه که برای مثال خرید لباسشویی و یخچال به عهده پسره من تا چه حد از نظر قانونی به این نوشته مسئول هستم؟تازمانی که برای این تعهد ضمانت اجرایی قرارداده نشود از نظر حقوقی بار اثباتی هرچند دارد اما ضمانت اجرایی در قانون پیش بینی نشده است

سلام
۱ - بله اگر عقد بر مبنای آن واقع شود،آنچه نوشته شده است مهریه است.
۲ - بعد از عقد می تواند ببخشد ولی قبل از عقد تعهد به ابراء ممکن است در نظر برخی در عقد نکاح محل اشکال باشد.
۳- دلیل بیاورید، از ادله و ...اگر دارید تا اثبات شود.
۴- جهیزیه ای که عروس خانم ها می آورند برای آنها از جهت حقوقی و شرعی الزام اور نیست. همه اینها برعهده زوج است که باید تهیه کند و زن می تواند چیزی نیاورد و همه موارد مورد نیاز یک زندکی را از مرد بخواهد و مرد نیز باید اقدام کند.