آیا از روی کپی یک امضا در یک برگه کارشناس میتواند، اصالت آن امضا را تایید کند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۸۵ #34883034

الف، با در دست داشتن یک برگ کپی اساسنامه و اظهار نامه ثبت یک موسسه ی حقوقی مدعی میشود که امضای موجود در دو برگه ی ثبت اولیه ی شرکت و موسسه متعلق به وی نمی باشد و بر علیه، شخص: ب که در اساسنامه مدیر عامل موسسه ی فوق میباشد، دعوی جعل و کلاهبرداری را مطرح می نماید، این در حالی میباشد که در اساسنامه، تمامی مسئولیت قانونی متوجه مدیر عامل بوده و ۹۰ درصد سهام هم متعلق به ایشان میباشد، و موسسه ی فوق ثبت نهایی نشده و مجوزی نگرفته و هیچ گونه فعالیتی هم نداشته است، حالا بر اساس نظر کارشناس از روی کپی اظهار نظر نموده که امضا موجود در دو برگ مورد ادعا با امضا شخص الف همخوانی ندارد و متعلق به وی نمیباشد آیا قاضی می تواند نظر کارشناس را ملاک قضاوت خود قرار بدهد و این درحالی ست که شخص ب در شورا و بازپرسی حضور نداشته و دفاعی از خود به عمل نیاورده است، و قرار مجرمیت برای وی صادر شده است.. لطفا راهنمایی بفرمایید!!

مشاوره حقوقی جعل
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در تعریف جعل باید اصل سند جعلی ارایه شود اما با توجه به اینکه متهم در جلسات حاضر نشده معمولا قضات قرارمجرمیت صادر میکنن اما با حضور متهم و انجام دفاعیات و با توجه به اینکه ثبت صورت نگرفته و هیچ گونه استفاده ای از شرکت مذکور نشده برائت صادر میشه

- پذیرش یا عدم پذیرش نظریه کارشناسی از اختیارات قاضی بوده و الزامی برای آن وجود ندارد بلکه نظریه کارشناس به نوعی کمک حال قاضی در کشف حقیقت تلقی می شود .
- در صورت عدم حضور متهم در مراحل دادرسی ، طبعا رای صادره غیابی بوده و قابل واخواهی خواهد بود .