مدارک مورد نیاز مالک برای تخلیه مغازه و شکایت بدلیل اینکه بدون رضایت؛ مغازه را اجاره داده چیست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۲۵ #34674277

سلام.
مدارک مورد نیاز مالک برای تخلیه مغازه و شکایت از صاحب سرقفلی ( مستاجر ) که حق انتقال به غیر را نداشته ولی بدون رضایت مالک مغازه را اجاره ( بدون سرقفلی ) داده چیست؟ممنون از شما

مشاوره حقوقی سرقفلی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سند مالکیت برای اثبات مالکیت موجر،قرارداد اجاره برای اثبات رابطه استیجاری و دلایلی برای اثبات انتقال به غیر.

اگر در قرارداد اجاره قید نموده اید که مستاجر حق اجاره به دیگرلن را ندارد صرف اجاره نامه کافی است.

خیر حق کسب و پیسه را نمیسود از کسی سلب نمود یا به قول شما بازپس گرفت و اگر در قرارداد اجاره حق اجاره را از مستاجر سلب نموده باشید و او اجاره داده باشد مورد مستاجره را حق فسخ دارید

س ۱۶۶۸: آیا مستاجری که مغازه‏ای را برای تجارت در آن و یا کار دیگری به مدت معینی اجاره کرده، جایز است بعد از پایان مهلت اجاره در صورتی که مالک آن را تجدید نکند، از تخلیه مغازه خودداری نموده و حق سرقفلی را مطالبه نماید؟ و آیا با توجه به اینکه حق واگذاری عین مستاجره را به کس دیگری ندارد، جایز است نسبت به آن، ادعای حق شغل و حرفه کند؟
ج: مستاجر حق ندارد بعد از انقضاء مدت اجاره، عین مستاجره رادر تصرف خود نگهدارد و از تسلیم آن به مالک خودداری کند، ولی اگر نسبت به آن حق سرقفلی داشته باشد که از مالک به او منتقل شده و یا مغازه از مکانهایی باشد که از نظر قانونی برای مستاجر در آن حقی ایجاد می‏شود، در این صورت می‏تواند عوض حق خود را از مالک مطالبه کند.
مستاجر نمیتواند ملک را به شخص دیگری منتقل کند اگر قرارداد وی به اتمام رسیده است
و اگر ملک در ید او باشد به اسنای اجاره در قرارداد باید حق انتقال به فرد دیگری از جانب موجر داده شود
در صورت اجاره بدون اذن مالک موجر متواند علیه مستاجر شکایت کند
همچنین مستاجر تنها حق انتقال سرقفلی خودرا دارد