سهم الاارث والدین از اموال فرزندشان چه میزان است ؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۵۸ #34529802

با سلام وخسته نباشید خدمت شما
همسرم حدود ۱۰ ماه قبل به رحمت خدا رفته....الان پدر و مادرش مطالبه مهریه دادن .مهریه هم ۲۵۰ عدد سکه هست.بنده دو فرزند پسر نیز دارم.می خواهم بدونم سهم والدبن همسر مرحومم چقد میشه؟
آیا با دادخواست اعسار از ۱۱۰ عدد سکه سهمشونو حساب میکنند؟

مشاوره حقوقی ارث
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و درود
سهم الارث پدر و مادرهر کدام یک ششم می باشد. سهم الارث زوج یک چهارم و مابقی به فرزندان که پسر دوبرابر دختر ارث می برد.

سلام دوست گرامی.والین همسرتان شما حق مطالبه ۲۵۰ سکه را دارند .و در و مادر همسرتان هرکدام یک ششم سهم میبرند .خود شما یک چهارم و مابقی بین فرزندان که سهم پسر دو برابر سهم دختر می‌باشد. موفق باشید

سهم الارث پدر و مادر هر کدام یک ششم می باشد. سهم الارث زوج یک چهارم و مابقی به فرزندان که پسر دوبرابر دختر ارث می برد.

پدر و مادر متوفی هریک یک ششم و شوهر متوفی یک چهارم و مابقی به نسبت فرض پسری و دختری بین فرزندان تقسیم میشود، اما در خصوص بخش آخر پرسش شایان ذکر است مهریه هیچ گاه کاسته نشده و تعهد پرداخت به ۱۱۰ عدد تقلیل نمی یابد، با پذیرش اعسار پیش پرداخت و اقساط متناسب با وضعیت محکوم علیه تعیین میشود

موضوع ۱۱۰ سکه درخصوص امکان جلب و معرفی اموال می باشد و منصرف از مشغولیت ذمه ی زوج از پرداخت مهریه می باشد .
در مورد ارث همسرتان ( اعم از مهریه یا اموال دیگر ) پدر همسرتان یک ششم از ارث همسرتان می برد و مادر ایشان درصورتیکه حاجب نداشته باشد ( حاجب مواردی مثل وجود ۴ فرزند پسر ) یک ششم می برد و شما یک چهارم و مابقی بین فرزندان کمافرض الله دوسهم پسر و یک سهم دختر تقسیم می شود .

با سلام ووقت بخیر
سهم الاارث پدر و مادرمتوفی هریک 1/6 می باشد و 1/4 به زوج تعلق میگیرد و مابقی بین فرزندان 2به 1 اگر پسرو دختر دارند تقسیم می شود .