قطعیت حکم اعتراض شخص ثالث و نحوه اعتراض بدان

پرسیده شده
۶ پاسخ ۶۶ #34303823

با سلام و عرض ادب، اگر شخصی ثالثی بعد از دادگاه تجدیدنظر و قطعیت حکم اقدام به اعتراض به رای نماید. اولا باید دادخواست را به دادگاه بدوی تقدیم کند یا دادگاه تجدیدنظر؟ دوما اگر دادخواست به دادگاه تجدیدنظر تقدیم شود و دادگاه محترم حکم بدهد آیا این حکم قطعی هست یا قابل تجدیدنظرخواهی؟

مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام رای قطعی است و قابل اعتراض نیست

با سلام دادخواست به دادگاه تجدیدنظر باید تقدیم شود.
رائ صادره از دادگاه تجدیدنظر در پی اعتراض ثالث قطعی است.

با درود ، طبق مفاد ماده ۴۲۰ قانون آیین دادرسی مدنی ، شخص ثالث ،دادخواست اعتراض ثالث را به دادگاه صادر کننده رای قطعی (در پرسش شما یعنی دادگاه تجدیدنظر استان) تقدیم میکنید و ترتیب رسیدگی مطابق رسیدگی نخستین خواهد بود.

با سلام
وفق ماده ۴۲۰ قانون آیین دادرسی مدنی دادخواست اعتراض ثالث بایستی به دادگاهی که رای مورد اعتراض را صادر کرده تقدیم شود، ترتیب دادرسی مانند دادرسی بدوی خواهد بود.

دادخواست اعتراض ثالث اصلی، باید به دادگاه بدوی، تقدیم شود و در صورتی که دادگاه صادر کننده رای، دادگاه تجدیدنظر باشد، دادخواست، باید به دادگاه تجدید نظر، تقدیم شود و در صورتی که از آن حکم، فرجام خواهی شده باشد، در دیوانعالی کشور، اقامه می شود.
چنانچه، دعوای اعتراض ثالث اصلی، در هر یک از مراجع فوق، اقامه شود، در ترتیب دادرسی، تاثیری نداشته و مانند دادرسی نخستین، رسیدگی می شود. بنابراین، چنانچه دعوای اعتراض ثالث اصلی، در مرحله تجدید نظر، اقامه شود، می بایست، در همان دادگاه، اقامه دعوی نمود، اما طبق ترتیب دادرسی نخستین، رسیدگی می شود.

بادرود
اگر اعتراض ثالث باشد به دادگاه صادر کننده رای قطعی