آیا بنده میتوانم خسارت برداشتن وسایل را از ودیعه کسر نمایم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۰۸ #33897035

باسلام
بنده یک واحد آپارتمان را در تیر ماه سال گذشته خریداری کردم و طبق توافق قرار شد در اول شهریور ماه زمان محضر جهت انتقال قطعی ملک باشد، مالک در مرداد ماه از فروش ملک منصرف شد و با توجه به مبایعه نامه ی که تنظیم کرده بودیم مجاب شد که نمی تواند معامله را فسخ نماید، سپس با کلی اصرار گفت سند را انتقال می دهد و در صورت امکان من یک سال در همین ملک مستاجر باشم، که بنده هم چون میخواستم کار به دادگاه نکشد قبول کردم، و اجاره نامه رسمی با کدرهگیری تنظیم کردیم، ایشان اول شهریور قراردادشون به اتمام می رسه و میگوید برخی از لوازم منزل مثل کابینت اضافه شده و آکواریومی که در داخل کابینت اضافه کرده است را از روی خانه می خواهد بردارد و خانه را به صورت فابریک تحویل بنده بدهد، این در صورتی است که در زمانی که بنده ملک را پسند کرده و خریداری کرده ام هم کابینت اضافه داشته و هم آکواریوم داخل کابینت، حال ایشان می گوید که این را بنده خودم اضافه کردم و باید بردارم،
آیا اگر ایشان این کار انجام دهد بنده می توانم خسارت برداشتن این وسایل را از ودیعه ی که دارم کسر کنم؟
چگونه می توانم ثابت کنم که این لوازم در زمان خرید ملک بر روی ملک بوده است؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اولا ملاک مفاد مبایعه نامه تنظیمی فی مابین شما می باشد اگر در مبایعه نامه توصیف ملک شده باشد وبراساس ان خریداری کرده باشید مستاجر حق دخل وتصرف در ان اموال را نخواهد داشت
ثانیا تهاتر به‌عنوان یکی از اسباب سقوط تعهدات نیازمند حکم ازمرجع صلاحیتداراست و موجر نمی‌تواند بدین سبب و بدون اخذ حکم از مرجع صلاحیتدار خسارت خودرا با بخشی از ودیعه اجاره تهاتر نمایدمگر انکه بین طربین توافق شده باشد

سلام
در زمان انعقاد مبایعه نامه و سپس اجاره نامه معمولا لیستی از لوازم و اشیاء منزل صورتجلسه می شود اگر چنین لیستی وجود دارد همان ملاک است و اگر نباشد موضوع با دلایل دیگر از جمله شهود و یا ارائه فاکتور نصاب و خرید اجناس قابل احراز است