رفع سوء اثر چک چگونه است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۷۱ #33779886

سلام من سال نود و سه نود و چهار ۸ تا چک برگشتی داشتم به مبلغ ۵ میلیون امسال واسه وام ازدواجم به مشکل خوردم و گفتن باید اندازه کل مبلغ چک پول بزاری تو حساب من ۵ میلیون گذاشتم تو حسابم الان مسدود شده و توی این چند سال هم همه جکهام رو تسویه کرده بودم ولی متاسفانه لاشه چکهارو توی اسباب کشی گم کرده بودم، خاستم بدونم وقتی ۵ ساله هیچکسی نرفته واسه چکهام به بانک الان پول من که مسدود شده چند وقت دیگه آزاد میشه؟؟

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مطابق قانون جدید چک اگر ظرف سه سال اقدام قانونی نسبت به چک صورت نپذیرد ، رفع سوءاثر از برگشتی چک خواهد شد . مستند قانونی این اقدام عبارتست از :
با توجه بخشنامه شماره ۹۷.۴۶۸۵۱۱ مورخ ۱۳۹۷.۱۲.۲۸ مدیریت کل اعتبارات بانک مرکزی و بر اساس بند (و) تبصره ۳ ماده ۵ مکرر قانون اصلاح قانون صدور چک مصوب آبان ماه ۱۳۹۷، بانک‌ها می‌بایست در صورت احراز عدم دعوی کیفری و حقوقی علیه چک توسط دارنده در خصوص چک‌هایی که سه سال از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت آنها سپری شده است ، نسبت به رفع سوء اثر چک های‌ برگشتی با درج کد ۶ اقدام کنند.

سلام
بله آزاد می‌شود ۲ سال کفایت می‌کند