در چه صورت میتوان حق حبس را اجرا نمود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۰۵ #33603345

سلام روز خوش

آیا در پرونده نفقه در شورای حل اختلاف اگر مرد عنوان کند که زن تمکین خاص ندارد و حق نفقه هم ندارد من میتوانم از حق حبس استفاده کنم؟

چون درخواست مهریه کرده ام،در ضمن من تمکین عام دارم و در منزل همسر هستم.

در چه صورت میتوان حق حبس را عنوان کرد؟

چون در شکایت عنوان نکرده ام.

لطفا راهنمایی کنید .

مشاوره حقوقی خانواده
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تا زمانی که حکم قطعی نشوز صادر نشده است نفقه شما در صورت استفاده یا عدم استفاده از حق حبس به قوت خود باقی است و زوج موظف به پرداخت است.
به توجه به تمکین شما حق حبس منتفی شده است.
نشوز یا تمکین تاثیری در استحقاق شما به نفقه ندارد.

تمکین اعم از عام و خاص است بنابراین اگر اثبات شود که شما تمکین عام دارید ممکن است حق حبس شما از بین برود ولیکن غالبا معیار تمکین خاص قرار داده می شود.

ملاک تمکین خاص است . اگر همچنان باکره هستید حق حبس دارید

با درود تکلیف پرداخت نفقه تا زمان اثبات قطعی حکم نشوز و عدم تمکین شما بر عهده زوج است و نمی تواند در شورای حل اختلاف با بیان سفاهی جنین مطلبی از زیر بار آن شانه خالی کند. از طرفی با توجه به اینکه شما حسب اذعان خود در منزل هستید و اقدام به تمکین نموده اید حق حبس منتفی شده است. ولی استحقاق نفقه و مهریه شما در هر صورت چه با حق حبس و چه بدون آن سر جای خود باقی است.