آیا میتوان اقدام قانونی برای وصول چک ها انجام داد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۰۳ #33408942

دو فقره چک دارم که تاریخ هایش مربوط به ده سال پیش است و برگشت هم نزدم ایا میتوان اقدام قانونی برای وصول چک ها انجام داد

مشاوره حقوقی چک
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
به نظر امکان اقامه دعوا به استناد انها را دارید اما ممکن است نتوانید از امتیازات اسناد تجاری بهره مند شوید

با سلام
با حصول مرور زمان ده ساله،وجه چک های مذکور به عنوان سند عادی قابل مطالبه است،بنابراین از امتیازات خاص سند تجاری بهره مند نیست

چنانچه بر اثر شمول مرور زمان اسناد تجاری نتوان وجه اسناد تجاری را از مسئولین پرداخت آن‌ها بر اساس مقررات خاص تجاری مطالبه نمود، این امر مانع از مطالبه وجه اسناد مزبور با استفاده از موازین عام حاکم بر مطالبات اشخاص نظیر قانون‌مدنی نمی‌باشد و به‌هر صورت ویژگی تجاری اسناد موصوف آن‌ها را از خصائص عام حاکم بر اسناد مدنی محروم نمی‌نماید و دارنده چنین اسنادی حق مراجعه به مراجع قضائی جهت مطالبه وجه آن‌ها را دارا می‌باشد.

سلام
بله در صورتیکه وجه انها وصول نشده است میتوانید اقدام به برگشت زدن و اخذ گواهی عدم پرداخت نمایید.

سلام
بله شما می توانید با برگشت زدن چک در دادگاه اقامه دعوا نمایید و محدودیتی در این زمینه وجود نداره