تفاوت درخواست صدور اجرائیه و درخواست اجرای احکام بعد از تاریخ نظارت

پرسیده شده
۵ پاسخ ۶۵ #33381440

سلام، روند درخواست صدور اجرائیه روی آخرین رای که بر عهده شعبه صادر کننده رای هست، فرق داره با روند اجرای حکم که فرستاده میشه به شعب اجرای احکام که بعد از تاریخ نظارت تعیین میشه، ولی برا صدور اجرائیه این طور نیست. در مدت زمان کمی مثلا چند روز یا یک ماه ابلاغ میشه برخلاف اجرای احکام که چند ماه طول میکشه، درست متوجه شدم؟ تفاوت دارند این دو درخواست با هم؟

مشاوره حقوقی اجرای احکام
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اجرای احکام را مراجع مربوطه پیگیری می کنند و صدور اجراییه را هم مراجع بدوی.

درخواست صدور اجراییه به دادگاه بدوی داده میشه و اجرای حکم به اجرای احکام.

با سلام
بله این دو با یکدیگر تفاوت دارند، صدور اجرائیه توسط دادگاه بدوی و گذشت مدت زمان قانونی، لازمه تشکیل پرونده اجرایی و اجرای حکم از طریق شعب اجرای احکام می باشد.

سلام با توجه به طرح سوال شما ،صدور اجراییه بر عهده دادگاه یا شورای حل اختلاف است که رای بدوی را صادر نموده اند پس از قطعیت حکم محوم له یکبار باید از طریق دفتر خدمات تقاضای صدور اجراییه نماید و سپس منتظر ابلاغ آن به محکوم علیه باشد و پس از ۱۲ روز از تاریخ ابلاغ ، میتواند اینبار تقاضای اجرای رای نماید که با این درخواست ،مرجع مربوطه بصورت فوری و بر خط این اقدام را انجام می دهد و پرونده وارد سیکل اجرای حکم میشود که مدت زمان این مرحله به خیلی از مسایل ارتباط وبستگی دارد .

سلام وقت بخیر
بله درست متوجه شدید. روند درخواست صدور اجراییه و اجرای حکم با یکدیگر تفاوت‌هایی دارد، به خصوص از نظر مراحل و مدت زمان صدور و ابلاغ:

صدور اجراییه:

محل درخواست: شعبه صادر کننده رای
مدت زمان: معمولا در مدت کوتاهی (چند روز یا حداکثر یک ماه) پس از درخواست و تکمیل مدارک، صادر می‌شود.
نحوه ابلاغ: به ذینفع (کسی که حکم به نفع او صادر شده) ابلاغ می‌شود.

اجرای حکم:

محل درخواست: شعبه اجرای احکام دادگستری
مدت زمان: به دلیل تشریفات و اقدامات مختلفی که باید انجام شود، معمولا چند ماه طول می‌کشد.
مراحل: شامل ارسال پرونده به اجرای احکام، ابلاغ به محکوم علیه، تعیین مهلت برای اجرای حکم، انجام اقدامات اجرایی مانند توقیف اموال و ...
نحوه ابلاغ: به هر دو طرف پرونده (محکوم و محکوم‌له) ابلاغ می‌شود.