چطور وکیل می تواند با خود معامله کند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱,۱۱۱ #32883270

با عرض سلام و ادب و احترام
سوالی که داشتم این است که در اکثر وکالت های بلاعزل این جمله که (وکیل حق انجام هر گونه معامله با هر شخص حقیقی یا حقوقی ولو با خود اعم از اینکه موکل معامل باشد یا متعامل را دارد) نوشته شده است.خواستم بپرسم چطور وکیل می تواند می تواند با خود معامله کند؟ و اگر می تواند آیا این حق به او با این عبارت به او داده می شود که خود با وکالتی که دارد هم فروشنده باشد هم خریدار و می تواند نسبت به تنظیم مبایعه نامه با خودش به عنوان هم فروشنده و هم خریدار اقدام کند؟
با سپاس

مشاوره حقوقی اسناد وکالت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به اینکه در وکالت پیش بینی شده است می تواند اقدام نماید.

سلام
بله می تواند
در این موارد باید اسم موکل را به عنوان فروشنده بنویسد و خودش به عنوان وکیل او امضا کند
و اسم خودش را به عنوان خریدار بنویسد و اصالتا امضا کند
و فرقی نمی کند که بخواهد رسما و در دفترخانه اسناد رسمی معامله کند یا به صورت مبایعه نامه عادی قرارداد تنظیم نمایند