آیا با صدور رای عدم تمکین، نفقه زوجه قطع میشود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴,۲۲۶ #32227566

با سلام
خانم بنده بعد از ترک منزل از من به جرم ترک انفاق شکایت کردند که در دادسرا بنده تبرئه شدم، سپس بنده رای الزام به تمکین برای خانمم گرفتم ولی با توجه به اینکه ایشان به رای اعتراضی نکردند به تجدید نظر نرسید و دادگاه رای الزام به تمکین صادر کرد، رای را به اجرای احکام بردم و با مامور کلانتری به درب خانه پدری ایشان مراجعه و خواستیم به منزل باز گردد که ایشان گفتند برمیگردند ولی اکنون ۲ سال است به منزل باز نگشتند و بنده نیز نفقه ایشان را قطع کردم.
۱-آیا با این موارد نفقه ایشان قطع میگردد؟
۲-اگر بنده برای ایشان پولی واریز نکنم باعث عسر و حرج شده و دادگاه حق طلاق برای ایشان ایجاد میکند؟
۳-منظور از قطعیت عدم تمکین چیست و چگونه باید قطعیت عدم تمکین را گرفت؟

مشاوره حقوقی نفقه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام از تاریخی که عدم تمکین ایشان محرز شده مستحق نفقه نیستو شما الزامی به پرداخت نفقه ندارید و عد پرداخت موجب عسر و حرج نمی شود . چون زن ناشزه است . رای تمکین با توجه به عدم اعتراض زوجه قطعی است و می توانید از دادگاه درخواست گواهی قطعیت دریافت کنید .

۱. بله قطع می شود
۲.خیر از موارد عسر وحرج محسوب نمی شود
۳.اگر ظرف مدت ۲۰ روز از صدور رای بدوی طرفین اعتراض نکنند دادنامه قطعی می شود. گواهی قطعیت را از شعبه می توانید اخذ کنید.

۱. پاسخ مثبت است.
۲.عسر و حرج حادث شده در نتیجه تقصیر خود زوجه در عدم تمکین باعث حق طلاق برای ایشان نخواهد بود
۳.حکم عدم تمکین اگر مراحل تجدید نظر را بگذراند و یا طرف مقابل در مهلت ۲۰ روزه به آن اعتراض نکند قطعی میگردد. برای استفاده از این حکم زوج میتواند از دفتر شعبه گواهی قطعیت حکم بگیرد.