ارائه چک ضمانتی برایم دردسر دارد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۴۴ #31936567

سلام بنده در جایی مشغول به کار شدم یک چک ضمانتی دادم روی چک قید شده بابت ضمانت ولی مبلغ نزدم میخواستم بدونم ایا این دردسر میشه یا چون زدم ضمانتی دردسری نداره و این که چک ضمانتی چه مواردی باید رعایت کرد ممنون میشم توضیح بدید

مشاوره حقوقی چک
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام با توجه به اینکه صدور چک نشان بر بدهی صادر کننده چک دارد و بانک نسبت به پاس شدن وجه نوشته شده در لاشه چک اقدام میکند.ولی چون نوشته شده بابت ضمانت می‌باشد قابل دفاع در جلسه رسیدگی هست.و چنانچه ثابت شود که سفید امضاء بوده جنبه کیفری ندارد.موفق باشید

درود
در صورت نقض تعهد این چک را علیه شما استفاده می کنند.

با درود بهتر بود قرارداد مجزایی نیز تنظیم شده و شماره آن ذکر شود

قید حسن انجام کار یا ضمانت در چگ فقط از نظر کیفری قابل تعقیب نخواهد بود ولی از نظر حقوقی قابل مطالبه است

ماده ۱۳ قانون صدور چک، قانونگذار برای این چک‌ها ضمانت اجرایی قایل نیست؛ در حقیقت در مواردی از جمله اینکه «در صورتی که ثابت شود چک سفید امضا داده شده»، «هر گاه در متن چک وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی شده باشد»، «چنانچه در متن چک قید شده باشد که چک بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است»، «هرگاه بدون قید در متن چک ثابت شود که وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی بوده یا چک بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است» و «در صورتی که ثابت شود چک بدون تاریخ صادر شده یا تاریخ واقعی صدور چک مقدم بر تاریخ مندرج در متن چک باشد» صادرکننده چک قابل تعقیب کیفری نیست.لذا چک مزبور بابت ضمانت قابل تعقیب کیفری نیست در صورت عدم انجام تعهد میتواند دادخواست حقوقی علیه صادر کننده بدهد
یکی از مهمترین نکاتی که بایستی در چک های ضمانت به آن توجه شود این است که در رو یا پشت چک مربوط درج شود که این چک از بابت ضمانت بوده و به همین منظور نیز صادر شده است. توجه داشته باشید که بدون درج کلمه ضمانتی بودن چک بر روی چک ضمانت، ممکن است بانک مربوطه اقدامات لازم را در جهت وصول یا برگشت آن شماره چک داشته باشد به همین جهت در ارائه و درج نوشته های مربوط بر روی چک مذکور نهایت دقت را به خرج دهید.

هرچند که انجام ضمانت به وسیله چک امری معقول و حقوقی نیست ولی اگر در متن چک عنوان تضمینی بودن ذکر شده باشد هرچند در بانک قابل برگشت زدن است ولی امکان دفاع در دادگاه برای شما وجود دارد . از سوی دیگر از طریق کارشناسی امکان تایید موضوع سفید امضاء بودن چک وجود داشته که در این صورت ابطال چک میسر است .